Geri Dön
Yok artık: Kim Kardashian, Japonların 'kimono'sunu markalaştırmak istiyor

Yok artık: Kim Kardashian, Japonların 'kimono'sunu markalaştırmak istiyor

Kim Kardashian'ın "Yürek mi yemiş?" dedirten cesareti gerçekten enteresan. Kardashian, yine bir özgüven patlaması yaşamış. Japonların kimonosunu, o koskoca kimonoyu, yeni satışa sunduğu korse markasının ismi olarak belirlemiş!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Uzaklardan, Uzakdoğu'dan tepki yağmış

Kim Kardashian bugünlerde Japonya'da biraz fazla popi. Sebebi ise Japonların en önemli kültürel değerlerinden kimonoyu, affedersiniz o koskocaman kimonuyu markalaştırmak istemesi... Ne yapmış Kardashian? Yeni satışa sunduğu korse markasının isminin 'kimono' olacağını söylemiş. İyi demiş hoş demiş ama sanki bu kez biraz coşmuş. Yeni korse koleksiyonunu sosyal medyadan takipçilerine tanıtan Kardashian'a şöyle uzaktan, Uzakdoğu'dan tepki üstüne tepki yağmış.

Sebebi kelime oyunu mu?

Haberdeki en hoşuma giden detay geliyor şimdi... Kardashian'ın, kimono kelimesinde 'kim' geçtiği için böyle bir tercihte bulunduğu konuşuluyor. BBC'deki haberde görüş veren Japonlar da bu 'kelime oyunu'na dikkat çekmişler. "Kültürümüze saygısızlık yahu!!!111birçokbir" gibi agresif tepkiler vermişler. "Hayır, korseleri kimonoya bile benzemiyor yaniii" diyenler bile var. Çok eğlenceli. Sosyal medya kullanıcıları ise derhal '#KimOhNo' yani 'Kim, ah, hayır' etiketi eşliğinde Kardashian'ı ti'ye almışlar. Hakaretler, dalgalar, şakalar, komiklikler havada uçuşmuş.

Kendine niceliklerden nicelik bekliyor

Valla Kim Kardashian kusura bakmasın ama gerçekten bu kez abartmış. "Popüler kültürün en sığ sularında yüzen 5 isim sayın" desek, Kim Kardashian kafadan birinci olur. 'Hakikat sonrası' çağın popüler kültürdeki karşılığı gibi adeta Kardashian. Düzenli aralıklarla kendine niceliklerden nicelik beğeniyor. Kültürün k'si, değerin d'si gibi detaylar Kardashian için teferruat adeta. Ama üzülmeyin. Mizah bu yüzden var! Tatlı tatlı Kardashian'a "Oh no!" tepkileri verebilir, değiştiremeyeceğimiz gerçekleri kabullenme gücünü mizahta bulabiliriz...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler