Geri Dön
Oscar Ödül Töreni'nin yapıldığı Dolby Tiyatrosu hakkında bilgiler ve tarihi

Oscar Ödül Töreni'nin yapıldığı Dolby Tiyatrosu hakkında bilgiler ve tarihi

Dolby Tiyatrosu ya da eski ismiyle Kodak Tiyatrosu, yıllardır Oscar Ödülleri'ne ev sahipliği yapıyor. Peki Dolby Tiyatrosu nerede? Ne zaman açıldı? Ne zamandan beri Oscar'a ev sahipliği yapıyor? Dolby Tiyatrosu hakkında bilgiler ve merak edilenler...

Turcel Orman
Turcel Orman

Hollywood ve Highland Merkezi üzerinde bulunan yapı, eğlence ve alışveriş merkezi olarak Kaliforniya Eyaleti'nde Los Angeles şehrinin Hollywood Bulvarı'nda bulunuyor.

Haberin Devamı

3400 kişilik kapasitesi olan Dolby Tiyatrosu, Rockwell Grubu'ndan David Rockwell, Oscar Ödül Töreni danışmanları ve Tiyatro Proje Danışmanları tarafından tasarlandı. Kodak tarafından inşa edilen tiyatro, 9 Kasım 2001 yılında açıldı.

Oscar Ödül Töreni sahne arkası

İlk olarak 2002 yılında düzenlenen Oscar Ödül Töreni'ne ev sahipliği yapan ve kuruluş ismi Kodak Tiyatrosu olan yapının dışında meşhur Walk of Fame (Hollywood Bulvarı) bulunmaktadır.

10 yıllık isim sponsorluğu için 75 milyon dolar ödeyen Kodak şirketi, 2012'de iflas koruması için başvurunca Dolby Laboratuvarları tarafından 20 yıllık isim hakkı alınmıştır.

2013 yılından itibaren bu isimle Akademi Ödülleri'ne ev sahipliği yapan tiyatroda aynı zamanda American's Got Talent yarışması da düzenleniyor.

Haberin Devamı

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler