Geri Dön
Oscar'ın mabedi Dolby Tiyatrosu'nda 45 milyon Swarovski kristali olacak

Oscar'ın mabedi Dolby Tiyatrosu'nda 45 milyon Swarovski kristali olacak

Oscar Ödül Töreni, her yıl Dolby Tiyatrosu'nda düzenleniyor. Hollywood, Kaliforniya'da bulunan 3400 kişilik salonun bu seneye özel bir özelliği daha var: Salon, tam 45 milyon Swarovski taşıyla süslendi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Prodüksiyonun tasarımcısı Derek McLane, Pazar günü yapılacak şölen için yarattığı proskenyonu (sahne ile salonun seyirci kısmını ayıran çerçeve) Swarovskilerle kapladı.

Haberin Devamı

McLane, bu girişimini "İnsanlar Oscar'ları Hollywood'un göz kamaştırıcı bir kutlaması olarak izlemekten gerçekten hoşlanıyor. Çocukluğumda şovu izlerken hep eğlenceliydi, o yüzden buna sadık kalmak istedim" şeklinde açıklıyor.

Sinema ve şov dünyasının en görkemli gecesi olan Oscar Ödülleri, konuklarını ve izleyicilerini şanına yakışacak bir salonla karşılayacak.

Tony Ödülü (ABD'de verilen tiyatro ödülleri) sahibi tasarımcı McLane, üst üste 6 senedir Oscar sahnesini tasarlıyor ve gösteri çalışmalarıyla Emmy Ödülleri'ne de aday oldu.

Fikirlerini bütçe ve kolaylık konularına takılmadan sadece beyin fırtınası yaparak bulduğunu söyleyen ünlü tasarımcı, yaratıcılığın ve estetiğin geniş imkanlara sahip olunduğunda nasıl da maksimum seviyeye ulaştığını görmemizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa saatiyle Pazar akşamı, Türkiye saatiyle Pazartesi sabaha karşı yapılacak olan Oscar Ödül Töreni'nde bu şöleni görselliğiyle süsleyecek 45 milyon Swarowski taşından oluşturulmuş proskenyonu görme şansımız olacak.

Şov dünyasının lüksüne ve görkemine çok kapılmadan, hayatı sorgulamadan izleyip eğlenmemize bakalım.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler