Geri Dön
Chicharito kimdir, hangi takımlarda oynadı? Chicharito ne demek?

Chicharito kimdir, hangi takımlarda oynadı? Chicharito ne demek?

Chicharito lakaplı Meksikalı futbolcu Javier Hernandez'in adı transfer dedikodularına karışıyor. Chicharito kimdir? Chicharito ne demek? Javier Hernandez kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Chicharito kimdir?

1 Haziran 1988 tariginde Meksika'nın Guadalajara kentinde doğan Javier Hernandez, 9 yaşında doğduğu şehrin takımı olan C.D. Guadalajara'da futbola başladı. Meksika'nın yetiştirdiği dünya çapındaki futbolculardan biri olan Javier Hernandez forvet mevkiisinde oynuyor ve 1,75 m boyunda.

Chicharito ne demek?

Javier Hernandez'in lakabı Chicharito, yani 'küçük bezelye'. Lakabın kökeni ise babasına dayanıyor. Hernandez'in babası ve dedesi de kendisi gibi futbolcu. Dedesi 1954 Dünya Kupası'nda, babası ise 1986 Dünya Kupası'nda Meksika Milli Takımı'nda oynamış önemli isimler.

Babası Javier Gutierrez Hernandez'in gözleri yeşil olduğu için ona 'chicaro' yani 'bezelye' lakabı takılmış. Oğlu Javier Hernandez'e de bu nedenle 'chicharito', yani 'küçük bezelye' deniyor. Bezelye Jr. gibi düşünülebilir.

Chicharito kariyeri ve oynadığı takımlar

Chicharito futbola başladığı Guadalajara'dan ülkesinin bir diğer takımı olan Chivas'a transfer oldu. Chivas'ta attığı gollerle dikkat çeken oyuncuyu dünya devi Manchester United takip etmeye başladı. Sir Alex Ferguson'ın isteğiyle transfer edilen genç forvet 22 yaşında 7,5 milyon euro bonservisle Premier Lig'e geldi.

Manchester United

4 sene Manchester United'ta kalan Chicharito bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Hep umut vadeden genç oyuncu statüsünde Berbatov, Owen, Rooney, Van Persie gibi isimlerin arkasında bekledi. 157 maça çıktı ve 59 gol 20 asistle oynadı.

Real Madrid

2014 yılında sürpriz şekilde Real Madrid tarafından kiralandı. Real Madrid'te 1 sene boyunca 23 lig, 8 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve 9 gol attı. Real Madrid satın alma opsiyonunu kullanmadı ve Chicharito, 12 milyon euro'ya Almanya'nın Bayern Leverkusen takımına gitti.

Leverkusen

Bayern Leverkusen formasıyla ilk defa bir takımda as forvet olarak görev yapan Chicharito 2 sezon boyunca 76 maça çıkıp 39 gol attı. Göz dolduran performansıyla 2017 yaz sezonunda birçok teklif aldı. Premier Lig ekiplerinden West Ham United, 17,8 milyon euro'ya onu transfer etti.

West Ham United

Son 2 sezondur West Ham United forması giyen Chicharito forma giyme konusunda istikrarlı olsa da gol yükünü çekme konusunda sorunlar yaşadı. 61 maça çıkıp 16 gol atan Meksikalı golcünün 2020 yılında bitecek kontratını tamamlamadan ayrılacağı konuşuluyor.

Meksika Milli Takımı

Meksika Milli Takımı'yla şimdiye dek 108 maça çıkan Hernandez 51 gole imza attı. Takımıyla beraber 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupası'nda yer aldı.

Benzer İçerikler