Geri Dön
Didier Drogba, Emmanuel Eboue'ye yardım edemez mi?

Didier Drogba, Emmanuel Eboue'ye yardım edemez mi?

Yaklaşık 1 aydır Galatasaray ve Arsenal'in eski futbolcusu Emmanuel Eboue'nin eşi tarafından evsiz ve parasız bırakıldığı haberlerini görüyoruz. Son olarak Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın devreye girdiğini ve Eboue'ye yardım edileceğini okumuştuk. Fakat yeni çıkan haberlere göre Eboue, hala göçebe şekilde yaşıyor ve yaşadığı küçücük evden de atılmak üzere. Peki bu nasıl olabilir? Arsenal ve Galatasaray gibi üst düzey takımlarda oynamış, Fildişi Sahili Milli Takımı'nın bir parçası olan ve eğlen

Turcel Orman
Turcel Orman

Fatih Terim veya Hasan Şaş'ın Eboue'ye yardım edeceğini okuduğumuzda hem Eboue için sevinmiş hem de yardım eli bizden birilerinden geldiği için gururlanmıştık. Hasan Şaş, sosyal medya hesabından da Eboue'ye yardım edeceğini doğrulayan bir paylaşım yapmıştı.

Haberin Devamı

O paylaşımdan sonra neler yaşandı bilinmez fakat Eboue, hala zor durumda olduğunu söylüyor.

Eboue yıllarca üst düzey takımlarda oynadı ve oynadığı takımlarda her zaman takımın neşe kaynağıydı. Gerek Arsenal, gerek Galatasaray, gerek Fildişi Sahili Milli Takımı'yla yapılan röportajlarda tüm takım arkadaşları onun takımdaki en eğlenceli, en esprili ve en muzip kişilik olduğunu söylemişti.

O zaman ne oldu da Eboue şu anda yapayalnız?

En basitinden Fildişi Sahili'nde iç savaşı bitiren konuşmayı yapan ve Afrikalı futbolcuların abisi, öncüsü olarak görülen Didier Drogba da mı Eboue'ye sahip çıkmıyor?

Bundan yaklaşık iki sene önce Eboue'nin menajerine olan borcu nedeniyle futboldan 1 yıl men edildiği dönemde Drogba, Eboue'nin borcunu üstlendi haberleri çıkmıştı. Yani Drogba Eboue'nin zor durumundan haberdar. İkilinin Galatasaray'da ve Fildişi Milli Takımı'nda sıkı ilişkileri olduğunu da görmüştük.

Haberin Devamı

Bu durum biraz garip değil mi? Bilmediğimiz bir şeyler olduğu kesin. Keşke direkt Drogba'nın ya da Hasan Şaş'ın ağzından duyabilsek.

Çünkü Eboue'nin bu durumu gittikçe karmaşık bir hal alıyor. Bu kadar sevilen birinin intiharın eşiğinde olması ve kimsenin bir şey yapmıyormuş gibi görünmesi normal değil.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler