Geri Dön
Fransa'da hakem, futbolcuya tekme atıp kırmızı kart gösterdi

Fransa'da hakem, futbolcuya tekme atıp kırmızı kart gösterdi

Fransa Ligi'nde oynana Nantes-PSG maçı ilginç ve sinir bozucu bir olaya sahne oldu. Dünyanın belki de en değişik hakemi Tony Chapron, maçın son dakikalarında çarpıştığı Nantes oyuncusu Diego Carlos'a önce tekme salladı sonra da oyundan attı ve Nantes'in aleyhine faul verdi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Bir futbol maçında futbolcu ve hakemin çarpıştığı daha önce görülmemiş bir şey değil. Hatta olayın emsallerinde hakem de oyuncular da genellikle bu olayı tebessümle karşılıyor. Tebessümle karşılamayanlar da hiçbir şey olmamış gibi kalkıp oyuna devam ediyor. Olması gereken de bu zaten.

Haberin Devamı

Peki anormal hakem Tony Chapron'un derdi ne olabilir?

Maçın tamamını izlemediğim için net bir yargıya varamıyorum. Fakat tekme ve kırmızı kart olayı haricinde de Nantes aleyhine ciddi hatalar yaptığını okudum.

Üç ihtimal var:

Hakem koyu bir PSG taraftarı ve kendini kaybederek rakip olarak gördüğü takıma zarar vermek istedi. Fakat maçta zaten son dakikalar oynanıyor ve PSG galip. O yüzden bu ihtimal zayıf.

Hakem bahis şikesine karıştı ve bu maçta başka gol olmaması gerekiyordu, bunun için maçı soğutmaya çalıştı. Ya da maçta kırmızı kart olması gerekiyordu ve bu yüzden bahane yarattı.

Son ihtimal de Chapron bir sinir hastası. Yanlışlıkla olduğu açık olduğu halde birinin onu düşürmesine tahammül edemedi. Sahanın en yetkili kişisi olarak otoritesinin sarsıldığı kanısına vardı ve oyuncuyu oyundan attı.

Haberin Devamı

Bu üç ihtimalden hangisi gerçekleşmiş olursa olsun, hakem Chapron'un bu saatten sonra hakemliğe bu seviyede devam etmesi mümkün görünmüyor. Fransa Futbol Federasyonu ya Chapron'un hakemliğine son verecek ya da çok uzun bir süre kendisine görev vermeyecek ve daha sonra çok alt liglerde görevlendirecek.

Benzer İçerikler