Geri Dön
Kawhi Leonard kimdir? Kawhi Leonard kariyeri ve başarıları

Kawhi Leonard kimdir? Kawhi Leonard kariyeri ve başarıları

Kawhi Leonard 2018-2019 sezonunda NBA şampiyonu olan Toronto Raptors'ta yıldızlaştı ve MVP seçildi. Peki gülüşü ile kalplerde taht kuran Kawhi Leonard kimdir? Kawhi Leonard kariyeri boyunca nerelerde oynadı? Başarıları ve kazandığı ödüller nelerdir?

Turcel Orman
Turcel Orman

ABD'li basketbol oyuncusu olan Kawhi Leonard 29 Haziran 1991 yılında Los Angeles'ta doğdu. Lisede başladığı basketbol sevdasını üniversitede de sürdürdü ve kolej turnuvalarında dikkat çekerek NBA draftlarına katıldı.

Haberin Devamı

Kawhi Leonard kariyeri

2011 yılında 1. turda 15. sırada Indiana Pacers tarafından draft edildiğinde 19 yaşındaydı. Draft edildiği gece sürpriz şekilde San Antonio Spurs'e takas edildi. Yıllar sonra San Antonio'yu genç yaşında şampiyonluğa taşıyacak ve onu keşfeden Spurs koçu Greg Popovich yine övgülere mazhar olacaktı.

2011-2018 yıllar arasında San Antonio Spurs'te Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili gibi isimlerle oynadı. Bu tecrübeli ve yıldız isimler onun hem kariyer gelişimine hem de oyun bilgisine büyük katkıda bulundu. Hatta soğukkanlılığı ve çok az gülmesi nedeniyle Kawhi Leonard için Tim Duncan'ın reenkarnasyonu denildi.

San Antonio Spurs

Spurs'teki ilk çaylak yılının sonunda Yılın Çaylağı oylamasında dördüncü sırayı aldı. Birinci sıradaysa Kyrie Irving vardı.

Haberin Devamı

Ertesi sezon, yani 2012-2013 sezonunda daha fazla süre almaya başladı. San Antonio formasıyla Konferans Şampiyonu oldu ve NBA finallerinde LeBron James-Chris Bosh-Dwyane Wade'li Miami Heat'in rakibi oldu. Seriyi 4-3 kaybetmelerine rağmen Leonard, 22 yaşında oynadıı finallerde 14,6 sayı ve 11,1 ribaund ortalaması yakaladı.

2013-2014 sezonu Kawhi Leonard için dönüm noktasıydı. 26 sayı attığı Memphis Grizzlies maçıyla sayı istatistiğinde kariyer rekoru kırdı. Takımıyla konferans şampiyonluğuna ulaştı ve 'Yılın Yedek Savunma Takımı'na seçildi. NBA finallerinde ise bir kez daha rakipleri Miami Heat'ti. Heat'i seride 4-1 yenen San Antonio'da Kawhi Leonard yüzde 61 isabet, 17,8 sayı ortalaması yakaladı ve henüz 22 yaş 351 günlükken NBA'de finaller MVP'si seçildi. Bu başarısıyla finallerde MVP seçilen en genç 3'üncü oyuncu oldu.

2014-2015 sezonunda 'Yılın Savunma Takımı'na seçildi ve 'Yılın Savunma Oyuncusu' ödülü aldı. 2015-2016 sezonunda ise kariyerinde ilk kez All-Star'a seçildi. MVP oylamasında ise Stephen Curry'nin arkasında ikinci oldu ve yine 'Yılın Savunma Takımı'na seçildi. 2017-2018 sezonunda ikinci kez All-Star'a seçilerek artık buraların oyuncusu olduğunu kanıtladı. Üst üste 3 yıl 'Yılın Savunma Takımı'na seçilerek büyük başarı yakaladı.

2017-2018 sezonu Kawhi Leonard için zor geçti. Sakatlıklarla boğuşan yıldız, sezonun ilk 27 maçını bacağındaki kuadriseps (üst baldır) sakatlığı nedeniyle kaçırdı. Daha sonra sahalara dönse de sakatlığının nüks etmesi ve omzundaki rahatsızlık nedeniyle 2018 yılı boyunca hiç oynayamadı.

Haberin Devamı

Toronto Raptors

Sezon sonunda Spurs ve Leonard arasında sakatlık rehabilitasyonu programında anlaşmazlık çıktı ve 18 Temmuz 2018'de Kawhi ve takım arkadaşı Danny Green, DeMar Derozan, Jakob Pöltl ve 2019'daki 1. sıra draft hakkı karşılığında Toronto Raptors'la takaslandı.

Raptors'taki ilk sezonunda takımını NBA şampiyonluğuna taşıyan ve kariyerinde ikinci kez finaller MVP'si seçilen Kawhi Leonard, finaller boyunca 30,5 sayı ortalaması yakaladı. Toronto Raptors ise tarihindeki ilk şampiyonluğu kazanmış oldu.

Benzer İçerikler