Geri Dön
Marcao'nun Kerem'e yaptıklarının manası ne?

Marcao'nun Kerem'e yaptıklarının manası ne?

Uzun süredir beklediğimiz Süper Lig başladı ama ne başladı. İlk hafta güzel maçlara sahne olan Süper Lig’de yaşadığımız şok ise uzun süre akıllardan çıkmayacak. Galatasaray’ın Giresun deplasmanında yaşanan Marcao-Kerem Aktürkoğlu kavgası maça damga vurdu. Bizler de Marcao-Kerem kavgasına Molatik olduk. Marcao’nun Kerem’e yaptıkları ne anlama geliyor?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Aşkımız bir tanemiz Süper Lig sonunda başladı. EURO 2020’de yaşanan felaketten sonra ligimizi büyük bir futbol susuzluğu ile bekledik. Haliyle o gün geldi çattı, maçlar başladı. Güzel, bol gollü maçlara sahne oldu ilk hafta. Ancak asıl damga vuran Marcao’nun manasız bir şekilde Kerem ile kavga etmesi vurdu. Evet, futbol ligine kavga damga vurdu.

Haberin Devamı

Ortalık bir anda karıştı

Maçın ikinci yarısı başlamış, 61. dakikasına geldiğimizde saha bir anda karıştı. Genelde(!) rakip takımın futbolcuları arasında meydana gelen kavgalar bu defa Marcao ve Kerem yani iki takım arkadaşı arasında yaşandı. Spikerler de dahil hiçbirimiz bir şey anlamadık, bir anda kafa kafaya geldi ikili, kavga etmeye başladılar. Özellikle Marcao’nun 60 metre depar atarak ortalığı karıştırması dikkatlerden kaçmadı.

Neden kavga ettiler?

Kimse bir şey anlamadı kavgadan. En çok sorulan soru ise "Neden kavga ettiler?" sorusuydu. Açıkçası bilemiyorum, küfürleştiler mi yoksa başka bir şey mi oldu da Marcao bu kadar hışımla geldi bilemiyoruz. Ama yaptığı çooook büyük bir ayıp. Zaten hakem devreye girip kendisine kırmızı kartı gösterdi. Evet, sadece karşı takıma değil kendi takım arkadaşına da yapacağın müdahaleler kırmızı kartla cezalandırılabilir.

Haberin Devamı

Yıllar önce Newcastle United’ın iki oyuncusu Kieron Dyer ve Lee Bowyer aynı şekilde birbirine girmişti. Orada iki futbolcu da kırmızı görüp oyundan atılmıştı. Marcao-Kerem olayında ise suçlu tamamen Marcao’ydu.

Aynı formayı giydiğin arkadaşına, ne kadar aran kötü olsa da böyle saçma bir hareket yapamazsın. Saha dışında istersen kanlı bıçaklı olabilirsin ancak sahaya çıktığında o kişi senin takım arkadaşındır. Sonuçta iki kişinin de ekmek mücadelesi bir yerde de.

Marcao'ya ne cezalar gelebilir?

Öncelikle federasyon bir ceza verecektir, disiplin olarak. Galatasaray yönetimi ise kadro dışı bırakmak da olsa birçok alternatif cezayı masaya yatırmıştır. Ağır da cezalar olacaktır bu cezalar.

Fatih Terim daha önce de böyle durumlarla karşılaşmıştı. Hatta daha ağır bir durumla karşılaşmış, soyunma odasında Riera ile Melo kavga etmişti. Soyunma odasının kapısını kilitleyen Melo’nun elinden Riera zorlukla kurtarılmıştı. İkili çeşitli cezalar almıştı ama bu durum biraz daha farklı. Çünkü canlı yayında, maç esnasında oldu. Galatasaray’ın puan kaybedebilmesine bile sebep olabilirdi. Melo-Riera kavgasından daha farklı cezalar alacaktır Marcao. Kadro dışı ve ağır para cezası bunlardan ilki gibi görünüyor ama tutup da sözleşmenin feshedilmesi bana biraz abartı gibi geliyor. Bakalım görelim…

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler