Geri Dön
Milli Takım, İtalya'ya neden yenildi?

Milli Takım, İtalya'ya neden yenildi?

EURO 2020 başladı, bizleri ekran başına topladı. İlk maç Türk Milli Takımı ile İtalya arasındaydı. Gönlümüz ‘Bizim Çocuklar’laydı ama olmadı. Mili Takım İtalya’ya yenildi. Peki, İtalya’ya neden yenildik? Neyi yanlış yaptık? Molatik olduğumuz konu EURO 2020’nin açılış maçı olan Türkiye-İtalya…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Geçtiğimiz yıldan beri bekliyoruz EURO 2020’yi. Genç bir ekiple, başarılı olacağımıza inanarak turnuvaya gidecektik ancak pandemi nedeniyle bu yıla kaldı. Beklediğimiz olay da dün gece gerçekleşti. İtalya karşısında Milli Takımımızı izledik ama izlemez olaydık dedik.

Haberin Devamı

Etkisiz bir oyun, kötü futbol

Saha ilk çıktığımız andan itibaren 1 puana razı bir oyun sergilemeye başladık. Pozisyon bulmak için yaptığımız tek şey kontra ataklar olacaktı ama onu da bulamadık. Top sürekli bizim yarı sahamızda, İtalyanların ayağındaydı. Kendi topumuzu oynamak varken defans yaparak puan almayı hedefledik.

Kötü oyunumuza bir de İtalya’nın iyi futbolu eklenince ne yapacağımızı bilemedik. Dakikalar 88’i gösterirken, 3-0 öndeyken bile İtalya stoperlerimize baskı yapmaya geliyordu hem de 4 kişiyle. Bu da Mancini’nin taktiksel dehasını gösteriyor.

Belli ki teknik ekip İtalya’yı çalışmamış. ‘Çıkarız defans yaparız puan alırız’ mantığı ile hareket etmişiz. Lakin İtalya buna izin vermedi.

Haberin Devamı

Maçın adamı sol bek

İşin en ilginci ise maçın adamı Spinazzola’nın seçilmesi oldu. Kendisi sol bek ancak sürekli bizim yarı sahamızdaydı. Mancini’nin ona verdiği taktiği maç sonrası ‘Hocam bana ileride basmamı istedi’ şeklinde açıkladı. Haliyle Spinazzola’nın çıkışları karşısında Kenan Karaman da bek gibi oynamaya başladı. Burak Yılmaz da ileride yalnız kaldı.

Daha önümüzde 180 dakika var. Kötü futbolu iyi bir İtalya’ya karşı oynayınca bunlar başımıza geldi. Umarım diğer maçlarda kendi oyunumuzu oynarız.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler