Geri Dön
ROC nedir? Hangi ülkeyi temsil ediyor?

ROC nedir? Hangi ülkeyi temsil ediyor?

Tokyo Olimpiyatları tüm hızıyla devam ederken ROC, temsil ettiği ülke ile merak konusu haline geldi. Peki, ROC neresi, hangi ülkeyi temsil ediyor? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

ROC nedir?


ROC açılımı 'Rus Olimpiyat Komitesi' demektir. Tokyo 2020 olimpiyatlarında Rusya'dan 303 sporcu ülkelerini, ROC yani Rusya Olimpiyat Komitesi olimpiyat bayrağı adı altında temsil etmektedir.


Neden ROC?


Rus Olimpiyat Komitesi, Rusya'yı temsil eden Milli Olimpiyat Komitesidir.Geleneksel Rus sporlarının dahil edilmesi yönünde çalışmaları var, ulusal spor'u Kış Olimpiyatları'nda dahil etmek istedi.

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu Rusya'yı dört yıl boyunca düzenlenecek olan tüm büyük spor organizasyonlarından men etti. Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA) Rusya'yı dört yıl boyunca düzenlenecek olan tüm büyük spor organizasyonlarından men etti. Karar 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nı ve Katar'da oynanacak olan 2022 Dünya Kupası'nı da kapsıyor. Doping skandalına karışmadığını ispat edebilen Rus atletler ve sporcular, Olimpiyat bayrağı altında tarafsız olarak müsabakalara katılabilecek.

Benzer İçerikler