Geri Dön
Sedat İncesu kimdir? Sedat İncesu kariyeri ve başarıları

Sedat İncesu kimdir? Sedat İncesu kariyeri ve başarıları

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın baş antrenörü Sedat İncesu kimdir? Sedat İncesu olayı nedir, neden istifa etti? Sedat İncesi kariyeri ve başarıları...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Eski milli basketbolcu olan Sedat İncesu, 1972 yılında Kayseri'de doğdu. 14 yaşındayken Efes Pilsen'in genç takımında basketbola başladı ve 7 yıl burada oynadı. TED Ankara Kolejliler ve Ankara Büyük Kolej'de de basketbol oynayan İncesu, yıldız, genç ve A Milli Takım'da 33 defa forma giyerek milli oyuncu statüsüne ulaştı. 1994 yılında yapılan özel bir maçta dizinden sakatlanarak basketbolu bırakmak zorunda kaldı ve antrenörlük hayatı başladı.

Haberin Devamı

Sedat İncesu kariyeri ve başarıları

Sedat İncesu kariyeri boyunca Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Millî Takımı'nın antrenörlüğünü yaptı. 2005 yılında kurulan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın başına geçen ve o tarihten beri Galatasaray'da aralıksız görev yapan teknik adamın kariyeri başarılarla dolu.

Galatasaray, Sedat İncesu yönetiminde TSB Süper Lig'te 7'si namağlup olmak üzere 9 sezonu (2006-2015) şampiyon olarak tamamladı, 5 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi (IWBF Champions Cup - 2008, 2009, 2011, 2013, 2014) ve 4 kez de Kıtalararası Şampiyonluğa (Kitakyushu Cup - 2008, 2009, 2011, 2012) uzandı.

Sedat İncesu olayı

Sedat İncesu, Twitter hesabından "Bitti..." yazarak Galatasaray'dan istifa ettiğini açıkladı. Gazetecilere verdiği iddia edilen röpotajda ise, Galatasaray'dan parasını alamadığı ve bu nedenle istifa ettiği öne sürüldü. Fakat Sedat İncesu, daha sonra resmi Twitter hesabından açıklama yaparak olayı baştan sonra anlattı.

Benzer İçerikler