Geri Dön
Ariane 5 roketi ne zaman fırlatılacak? Ariane 5 roket fırlatılışı nasıl izlenir?

Ariane 5 roketi ne zaman fırlatılacak? Ariane 5 roket fırlatılışı nasıl izlenir?

Avrupa Uzay Ajansı Ariane 5 roketinin bu gece fırlatılacağını duyurdu. Ariane 5 uzay roketi ne zaman ve nereden fırlatılacak? Ariane 5 roketinin kalkış anı nereden izlenebilecek? İşte Ariane 5 roketi hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Avrupa Uzay Ajansı Twitter hesabında Ariane 5 roketinin uzaya gönderileceğini duyurdu. Ariane 5 roketi Birleşik Krallık ve Japonya pazarları arasında iletişimi sağlamak için uzaya fırlatılacak.

Haberin Devamı

Ariane 5 roketi uzaya ne taşıyacak?

Kalkış anından 30 dakika sonra son yükünü de boşaltacak olan Ariane 5 roketi ile beraber SKY Perfect JSAT ve Avanti Communications operatörleri için DSN-1/Superbird-8 ve HYLAS 42 adlı iki uydu uzaya gönderilecek.

SKY Perfect JSAT, Asya'nın en geniş çaplı uydu operatörü olarak biliniyor. Şirketin operasyonel anlamda 17 uyduluk bir filosu bulunuyor.

NASA InSight Mission to Mars nedir? InSight Mars ne zaman fırlatılacak?

Superbird-B2 uydusu, Superbird-8 uydusu ile değiştirilecek ve Japonya pazarı için iletişim hizmetleri sağlayacak.

HYLAS 4 uydusu bu sırada Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da iletişimi sağlayacak.

Ariane 5 roketi ne zaman ve nereden fırlatılacak?

Ariane 5 roketinin 6 Nisan 2018 tarihinde Türkiye saati ile 00:34'te uzaya gönderilmesi planlanıyor. Ariane 5 roketi ile beraber Arianespace şirketi bu yıl uzaya üçüncü defa fırlatış gerçekleştirmiş olacak.

Haberin Devamı

Ariane 5 roketi Fransa'nın Güney Amerika kıtasındaki toprağı olan Fransız Guyanası'nın Kourou kentinden kalkış yapacak. Kalkış anını canlı olarak izlemek isteyenler burayı tıklayabilir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler