Geri Dön
Bir tweet'e 2.5 milyon dolar verilir mi?

Bir tweet'e 2.5 milyon dolar verilir mi?

Dijitalleşen dünyada satılan ilginç varlıkları görebiliyoruz. Son olarak satılan ‘tweet’ ile tekrar gündeme geldi bu olay. Hem de bizleri ilgilendiren bir olay bu. Twitter CEO’su Jack Dorsey'in ilk tweet'i açık artırmada 2.5 milyon dolara satıldı. Peki, bir tweet’e 2.5 milyon dolar verilir mi?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Son yıllarda her şeyimiz dijitalleşti. Hele Bitcoin dediğimiz olgunun iyice yayılmasının ardından akıllara "Matrix'in içinde mi yaşıyroruz acaba?" sorularının gündeme gelmesine sebep oldu. Belki de öyledir de haberimiz yoktur. Neyse konumuz satılan tweet olacak.

Haberin Devamı

İlk tweet’i sattılar

İnternet olayı tarihte bir ilke sahne oldu geçtiğimiz hafta sonu. Dijital bir varlık olan tweet yine bir dijital varlık karşılığı satın alın alındı. Satılan dijital varlık ise 2006 yılında, Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey'in attığı ilk tweet oldu. Satışa çıkarılan tweet’e dakikalar içerisinde binlerce dolarlık teklifler geldi.

Satın alan kişi Türk çıktı

Değiştirilemez Token (NFT) haline getirilen tweet, Valuables BY Cent üzerinde satışa çıktığı gün satıldı. Satın alan kişi ise bizi yakından ilgilendiriyor. 2,5 milyon dolara satın alan kişinin adı ilk önce açıklanmadı ancak daha sonra ortaya çıktı satın alan kişinin kimliği. Kripto para alım ve satım platformu Cryptoland'in ve Malezya merkezli Bridge Oracle'ın CEO'su Sina Estavi tweet’i satın alan kişiymiş. Haliyle sosyal medyada kısa bir araştırma başladı. Sina Estavi’nin Türkçe tweet’leri görenleri şaşırttı. “Baba sen Türkçeyi nasıl öğrendin?” diyen bir kullanıcıya “Aslen Türküm” demesi ise oldukça ilginç bir an oldu sosyal medya camiasında.

Haberin Devamı

Lale çılgınlığına dönmesin?

Gogoyunu bir kenara bırakacak olursak bu durum biraz da ürkütücü geliyor bana. 17. yüzyılda yaşanan Lale çılgınlığı gibi bir durumla karşılaşır mıyız? Dijital işler tabii ki o dönemden çok farklı ve daha temelli işler ancak bir sabah uyandığımızda elimizde hiçbir şey bulamazsak ne olacak? İnsan düşünmeden edemiyor.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler