Geri Dön
Cyber Monday nedir ve ne zaman? Cyber Monday 2018 Türkiye

Cyber Monday nedir ve ne zaman? Cyber Monday 2018 Türkiye

Cyber Monday ya da Siber Pazartesi nedir? Black Friday'in arkasından tüketicilerin merakla beklediği Cyber Monday ne zaman? Cyber Monday 2018 Türkiye indirimi...

Turcel Orman
Turcel Orman

Cyber Monday ya da Türkçe olarak Siber Pazartesi 2018 yılında 26 Kasım Pazartesi gününe denk geliyor. Her yıl Black Friday'den sonraki ilk pazartesi olarak biliniyor. Cyber Monday, Black Friday indiriminin dijital hali olarak tanımlanabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde en yüksek dijital satış rakamlarının görüldüğü Cyber Monday, 2018 yılında 3,45 milyar dolar gelir getirdi.

Haberin Devamı

Cyber Monday nasıl ortaya çıktı?

Cyber Monday nedir ve ne zaman Cyber Monday 2018 Türkiye

Cyber Monday ilk defa 2005 yılında shop.org adlı e-ticaret sitesinin yetkilileri Terim Ellen Davis ve Scott Silverman tarafından ortaya atıldı ve elde edilen kar sayesinde yaygınlaşarak bu yıllara kadar geldi. Özellikle ABD'de Ulusal Perakende Federasyonu sponsorluğunda müşterilere birçok teklif ve promosyonlar sunuldu.

Black Friday ile beraber tüketicilerin alışveriş ve harcama alışkanlıklarını arttıran Cyber Monday bütün dünyada kullanılıyor ve borsaları yakından etkiliyor. ABD'de Şükran Günü'nden hemen sonraya denk geldiği için Black Friday'le beraber hem dijitalde hem reelde tüketim rekorlarına imza atıyor.

Cyber Monday 2018 Türkiye indirimi

Cyber Monday nedir ve ne zaman Cyber Monday 2018 Türkiye

Cyber Monday tıpkı Black Friday gibi ABD odaklı olsa da, Siber Pazartesi adıyla Türkiye'de de alışveriş ve tüketime teşvik ediyor. Özellikle Black Friday'de revaçta olan ürünlerin tespit edilmesinden sonra hemen devamındaki Cyber Monday'de tüketici analizleri yapılarak çok satan ürünler ve buna uygun kampanyalar belirleniyor.

Haberin Devamı

Cyber Monday Türkiye için 2018 yılında tüm e-ticaret ve mağazaların online alışveriş sitelerinde geçerli. Toplu alışveriş sitelerinde özellikle teknolojik aletler (Playstation çeşitleri, VR gözlükler, bilgisayar-konsol oyunları, kablosuz kontrolcüler) yapılan indirimler sayesinde oldukça ilgi görüyor.

Benzer İçerikler