Geri Dön
Instagram'da IG TV dizisi çekilebilir mi?

Instagram'da IG TV dizisi çekilebilir mi?

Türkiye'de Instagram üzerinden dizi çekileceğine dair bir haber okudum ve oldukça ilgimi çekti. Peki gerçekten de Instagram'da IG TV üzerinden dizi çekilebilir mi? Gelin Molatik olalım...

Deniz İhsan Taşdelen
Deniz İhsan Taşdelen

İlk Instagram IG TV dizisi

Türkiye’nin ilk Instagram IG TV dizisi ‘Altınkod 5.2.0’, dünyadan ve Türkiye’den sanatçılardan oluşan oyuncu kadrosuyla bugün yayınlanacakmış. Öyle ki Deniz Akel’in sahibi olduğu projede; Pınar Altuğ, Emel Müftüoğlu, Ebru Akel, Berke Üzrek, Fatih Ürek ve Murat Sönmez gibi isimler rol alıyor.

Böyle bir dizi, IG TV üzerinden çekilebilir mi?

Dizinin konusu ise İstanbul’un 500 yıl öncesine dayanan gizli sırlarını ortaya çıkarmak üzere Yerebatan Sarnıcı’ndaki gizli hazineye ulaşmak için çalışan 6 ajanın hikayesi. Tabii şimdi konuya baktıktan sonra insan ‘Böyle bir dizi, IG TV üzerinden çekilebilir mi?’ diye soruyor ister istemez. Çünkü daha önce yapılmamış bir iş ve böyle olunca da dizi, konunun işlenmesi, kurgulanması, performanslar bakımından birçok soru işareti barındırıyor?

Yeni bir şey deneniyor...

Peki ‘Altınkod 5.2.0’, başarı elde edebilir mi? Neden olmasın. İlk kez denenen bir iş, illa ki başarısız olacak diye bir şey yok. Fakat tabii ki bu da bir ihtimal. Sonuçta izleyiciler, yabancı olduğu bir düzenle karşı karşıya kalacak ki hepimizin dizi ya da film izleme biçimleri belli. Fakat ‘Altınkod 5.2.0’ dizisi gerek senaryosuyla gerek oyuncuların performanslarıyla bunun üstesinden gelebilir. Ancak şunu söylemek istiyorum: Başarıya ulaşamayabilir de. Bu da çok normal. Zaten bu meseleyi başarı ya da başarısızlık üzerinden tariflememek gerekiyor. Yeni bir şey deneniyor çünkü. Eminim ki bu proje, ‘Instagram üzerinden dizi yapılabilir mi?’ sorusunun cevabını bizlere gösterecek ve fikir edinmemize sebep olacak. Bence önemli olan da bu.

twitter.com/deniz_tasdelen
instagram.com/deniz.i.tasdelen
deniz.tasdelen@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler