Geri Dön
Ripple (XRP) merkezi transfer testi gerçekleştirecek

Ripple (XRP) merkezi transfer testi gerçekleştirecek

Popüler kripto para birimlerinde Ripple, merkezi transfer testi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Son derece büyük önem arz eden testle beraber Ripple'ın fiyatı yukarı yönlü hareket edebilir.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Mitsubishi Corporation, Standard Chartered ve Ayudhya Bankası güçlerini birleştirerek, xCurrent adı verilen bir Ripple ödeme sistemini test edecek.

Haberin Devamı

Ripple'ın internet sitesinde duyurulan ve Singaour ve Tayland arasında gerçekleştirilecek olan test, kripto paranın işlevselliğini ve transfer hızını gösterecek.

Yapılan açıklamada RippleNet'te hızlı oranda artan üretim hacmi ve Mitsubishi Corporation'ın da katılımıyla testin, önemli bir dönüm noktası olacağı belirtildi.

Ripple tarafından yapılan açıklamada testin, kripto paranın ticari kapasitesini ortaya koyacağına dikkat çekildi ve operasyonun başarılı olarak gerçekleşmesi durumunda Ripple fiyatının artabileceği söylendi.

Mitsubishi Corporation ve Standard Chartered, olası artışta en büyük rolü alacak firmalar olacak.

Testin hedefinin, bağımsız bankalar arasındaki yüksek hızlı sınır ötesi ödemelerin gerçekleşmesinin ticari kapasitesini ortaya koymak olduğunu söyleyen Kaliforniya merkezli Ripple firması, küresel ticaret hacmi arttıkça, sınır ötesi ödeme işlemleri ile ilgili sorunların küçük işletmelerce de hissedildiğini belitti.

Haberin Devamı

Bitcoin nedir? Nasıl satın alınır?

Ayudhya Bankası, Asya'nın en büyük bankası olan Japon Tokyo-Mitsubishi Bankası'nın alt kuruluşu.

Ripple'ın test hamlesi, fiyat artışı için de önemli bir adım olarak görülüyor.

16 Mayıs 2018 saat 10:21 itibariyle 0.68 dolar seviyesinde seyreden Ripple geçtiğimiz hafta 0.81 dolar seviyesine kadar yükselmişti.

Geçtiğimiz Ocak ayında Ripple 3.56 dolarla en yüksek seviyeyi görmüş ve ardından kripto para dünyasında yaşanan gelişmelerle beraber büyük değer kaybetmişti.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler