Geri Dön
Rusya kripto paraların kullanımını yasal hale getiriyor

Rusya kripto paraların kullanımını yasal hale getiriyor

Rusya Maliye Bakanlığı'nın kripto paraların, gerçek birer para olarak kullanımının önünü açacak yeni bir tasarı üzerinde çalışıyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Değişime direnen herkes bir gün kaybetmeye mahkumdur. Bu durum kripto paralar için de böyle.

Haberin Devamı

Ekonomideki değişim rüzgarına bir an önce kapılmak isteyen Rusya, kripto paraların yasal anlamda alışveriş için kullanılmasının önünü açacak yeni bir düzenlemeyi uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Her ne kadar daha önce Rusya Merkez Bankası ve maliye bakanı, kripto paraların bir değer olarak kullanımına karşı çıksa da gerçekler biraz farklı gelişiyor gibi görünüyor.

Maliye bakan yardımcısı Alexei Moiseev, Vnesheconombank'ın konferansında yaptığı konuşmada ''Bakanlık, para ikamesi düzenleme ve kabulü ve taslaklar hazırlamak ve suçların üstesinde gelmek için ciddi sorumluluklar alıyor. Bu durum kripto para ödemeleri için de geçerli'' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ethereum nedir? Ether nasıl satın alınır?

İşte bu açıklama kripto paraların da ülkede yasal hale geleceği şeklinde yorumlandı.

Rusya'nın kripto paralara olan ilgisi oldukça aşikar. Yakın zamanda Rusya gibi bir ülkede kripto paraların serbest ve yasal hale gelmesi başka ülkelerde de benzer kararların alınmasına yol açabilir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler