Geri Dön
Twitter Fleet nedir?

Twitter Fleet nedir?

Twitter getirdiği özelliklerle çokça konuşuluyor. Gerçi bir türlü ‘Tweet düzelt’ butonunu getirmedi ama olsun. Fleet ismini verdiği özelliği Twitter kullanıcılarının ilgisini çekti. Peki, Twitter Fleet nedir? Molatik olduğumuz konu Twitter’ın yeni özelliği Fleet.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Twitter Fleet nedir?

İngilizce’de “kısa süren, hızlı” anlamına gelen “fleet” kelimesinden esinlenerek adlandırılan bu Twitter aracı ile kullanıcılar platformda kısa süreli düşünceleriyle yeni bir yoldan paylaşım yapabiliyor.

Anlık düşünceleri paylaşmak için geliştirilen Twitter Fleet ('Twitter Story' özelliği) ile paylaşılanlar kullanıcıların Facebook, Instagram, Snapchat ve TikTok’ta da aşina olduğu gibi sadece 24 saatliğine görünüyor. Ardından bu paylaşımlar otomatik olarak siliniyor.

Twitter kullanıcıları, metin, ‘tweet’ler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabiliyor ve Fleet’lerini çeşitli arka plan ve metin seçenekleriyle özelleştirebiliyor.

'Kaybolan tweet' olarak da adlandırılan Fleet’de bir tweeti paylaşmak için tweet’in altındaki "Paylaş" simgesine ve ardından "Fleet’te Paylaş"a (Bir Fleet içinde paylaş) basmak yeterli oluyor.

Fleet’leme nasıl yapılır?

Yeni bir Fleet oluşturmak, diğer bir ifadeyle fleetlemek, için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

1- Yeni bir Fleet oluşturmak için, profil resminize dokunun.

2- Ardından Fleet oluşturma simgesine dokunun.

3- Mesajınızı (metin, fotoğraf, GIF ve video içerebilir) oluşturun.

4- Fleeti profilinize göndermek için Fleetle düğmesine dokunun.

Benzer İçerikler