Geri Dön
Kendi kripto para biriminizi nasıl oluşturabilirsiniz?

Kendi kripto para biriminizi nasıl oluşturabilirsiniz?

2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin'in 2017'de parlaması ile başlayan kripto para çılgınlığına herkes katılıyor. Peki kripto para satın almak yerine kendi kripto paranızı nasıl yaratacağınzı biliyor musunuz?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

2017 yılı kripto paraların yılı oldu desek yeridir. Bitcoin ile başlayan kripto para birimi akımının çekim gücü etkisine girmeyen kalmadı. Bu sebeple çok sayıda altcoin de piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

Piyasada yüzlerce kripto para birimi bulunuyor. Bunların bazılarının adını sanını bilen olmasa da daha ucuz değerde kripto para arayanlar için iyi birer alternatif gibi görünüyor.

Bu alternatiflerden biri de neden kendi üreteceğiniz kripto para birimi olmasın?

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Kendi kripto para biriminizi oluşturmak sandığınız kadar zor bir işlem değil. Bu hizmeti satan bazı internet siteleri bulunuyor. CryptoLife, Wallet Builders ve Coin Creater gibi sitelerden kendi kripto para biriminiz için destek alabiliyorsunuz.

Fakat bu konudaki en önemli nokta kripto para biriminizin pazarlanabilir ve sürdürülebilir olması. İyi bir planlama yapmanız çok önemli yoksa kripto paranız elinizde patlayabilir.

Haberin Devamı

İnsanları bir şekilde kripto paranızın gelecek vadettiğine ikna etmeniz gerekiyor.

İlk aşamada kripto para üreten sitelerden alacağınız yardım sayesinde kodlama becerilerine ihtiyacınız olmuyor gibi görünebilir fakat kripto paranızın sürdürülebilir olmasını sağlamak için bir süre sonra kodlama yeteneklerinizin de devreye girmesi gerekiyor. Bu da son derece ciddi çaba gerektiriyor.

Dogecoin nedir? Dogecoin nasıl satın alınır?

Bir şaka ürünü olarak ortaya çıkan Dogecoin'in kendi geliştirme ekibi bulunuyor. Bu ekip, kripto paranın sürdürülebilirliğini ve güvenliğini sağlamak ve kullanıcıları bilgisayar korsanlarına karşı korumak için oldukça sıkı çalışıyor.

Kripto paralar siber saldırıların en önemli hedefi haline geldi. Bu sebeple güvenlik açığı bulunan kripto paralar da bilgisayar korsanlarını cezbediyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler