Geri Dön
Okuyanı delirten büyü kitabı: Necronomicon

Okuyanı delirten büyü kitabı: Necronomicon

Necronomicon, hakkında çok konuşulan ve birçok efsanede ismi geçmiş bir büyü kitabı. Bu kitabı okuyanın ruh sağlığını etkilediği, delirttiği, hatta korkunç ve karanlık fikirler aşılayarak ölüme sürüklediğine inanılıyor.

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Doğa üstü olayların anlatıldığı büyü ve gizemli varlıklarla ilgili kitapları daha önce duymuşuzdur. Bazı inanışlara göre Necronomicon gerçek bir büyü kitabı olsa da bazı inanışlar bunun tam aksini söylüyor. Necronomicon, Arabın Kitabı, Ölülerin Çağrı Kitabı, Ölü İsimlerin Kitabı, Çıldırtan Kitap gibi farklı isimlerle anılıyor.

Haberin Devamı

Bu gizemli kitap ne zaman ve nerede yazıldı?

Necronomicon’ın, M.S 700’lü yıllarda El Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından Şam’da yazıldığı söyleniyor. 1487 tarihli Latince bir belgede Dominikan Rahip Olaus Wormius imzasıyla Engizisyon’un ölümcül ismi Kara papaz Torguemada’nın İspanyol Yahudileri'ne zulmederken Necronomicon’u ele geçirdiği ve İtalyanca’ya çevirttiği belirtiliyor. Rahip Wormius’a göre kitap son derece tehlikeli ve okuyanı aşırı derecede etkiliyor ve hatta aklını başından alıyor. İçindeki bazı bölümlerde Tevrat’ın Yaratılış Bölümü’ndeki gizli ve şifreli bölümlerin açıklamalarının bulunduğu ve bunları anlayanın çıldırdığı belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre Necromicon söylenildiği gibi kaybolmadı, Vatikan’a yollandı.

Haberin Devamı


Peki ne var bu korkunç kitabın içinde?

Yazılanlara göre Necronomicon'da ‘Tufan’ öncesiyle ilgili inanılmaz gerçeklerin belirtildiği söyleniyor. El Hazret, kaybolmuş geçmişin içyüzünü anlatıyor. Kitaba göre insan ırkı dünyadan önce başka bir yerdeydi. Tevrat'taki ‘’Yaradılış’’ bölümüyle mitolojik kaynak arasında benzerlikler bulunuyor. Yapılan çeviriler ise kitabın aslından uzak. Kitapta geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının içyüzü anlatılıyor.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler