Geri Dön
Ruslar, 'ters Rusya' bayraklı formaya tepki göstermekte haklı

Ruslar, 'ters Rusya' bayraklı formaya tepki göstermekte haklı

Dünyaca ünlü bir Alman spor giyim firması, Rusya milli takımı için yenilikçi, sıra dışı, bambaşka, fantastik ve daha birçok kelimeyi hak eden bir forma tasarlamış. Fikir o kadar şahane ki Ruslar küplere binmiş!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bu haliyle Sırp bayrağına benziyor

Dünyaca ünlü bir Alman spor giyim firması, aslında teoride gayet güzel durabilen bir fikir ortaya atmış. Forma kırmızı. Tişörtün kolları ise mavi ve beyaz. Yani birleşince kırmızı, mavi ve beyaz renklerini görüyor gözümüz. "Bunda ne gibi bir problem var ki?" diye düşünenler olabilir. Var arkadaşlar. Rus olsak hemen anlardık. Çünkü kırmızı-mavi-beyaz yan yana geldiğinde Sırbistan renkleri demek oluyor.

Beyaz, mavi, kırmızı şeklinde olmalıydı

Rusya'nın bayrağı ise sırasıyla beyaz-mavi-kırmızı şeklinde olmalı. Haliyle Ruslar, üretilen bu yeni formaları 'yuh'alamakta, tepki göstermekte çok haklı. Öyle ki, Rusya Futbol Federasyonu, üretilen bu formaların giyilmeyeceğini de resmi yollarla duyurmuş. Sosyal medya ise dünyaca ünlü o Alman spor giyim firmasına yönelik linç teşebbüsünde.

Peki ya gol atmazlarsa?

Peki o firma hangi gerekçeyle bu formayı tasarlamış? Rus basınının aktardığına göre "Gol atıldığında sevinirken futbolcular kollarını havaya kaldırdığında Rusya bayrağı oluşuyor" şeklinde bir gerekçesi varmış. Bir maçın 90 dakika olduğunu ve ortalama maksimum bir elin parmağını geçmeyecek gol sevinçleri yaşandığında pek de yeterli bir açıklama olarak tınlamıyor kulağa. Birileri ciddi ciddi troll'lemiş olabilir. Ruslar, 'ters Rusya' bayraklı formaya tepki göstermekte yerden göğe, Çin'den ABD'ye kadar haklı bu yüzden.

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler