Geri Dön
Selin Ciğerci'nin röportaj vermesi neden olay oluyor?

Selin Ciğerci'nin röportaj vermesi neden olay oluyor?

Selin Ciğerci, son dönemin en popüler isimlerinden. Sosyal medya fenomeni olarak tanıdık onu. Sonra şarkıcılığa geçiş yaptı. Hikâyesini bilmeyen yok. Ancak nedense röportaj vermesi olay oluyor. İkiyüzlülük yapıyor olabilir miyiz?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Cevapları şaşırtıcı derecede net

Selin Ciğerci, geçtiğimiz günlerde Ayşe Arman'a röportaj vermiş. Uzun zamandır bu kadar net, bu kadar lafı dolandırmadan, pat diye cevaplar veren bir isim daha yok bence. Öyle şeyler söylemiş ki "Hah" diyorsunuz. "Sonunda birileri kendini olabildiğince samimi bir şekilde anlatıyor." Üstelik bunu yapan isim de Selin Ciğerci gibi ne yaparsa yapsın tepki çeken biri. Hiçbir şey yapmasa bile Ciğerci birçoklarının sebepsiz, anlamsız, gereksiz ve daha birçok '-siz'li tepkisine maruz kalıyor.

İlla yardım yapmasına gerek yok

Selin Ciğerci röportajından ötürü sosyal medya da canlanmış. Benim gibi "Vay be, ne güzel anlatmış kendini" diyen de var, "Selin Ciğerci kim? Sanatı ne? Neden röportaj veriyor?" diyen de. Ayşe Arman, bu tepkilere sessiz kalmayıp şunu demiş: "Yüzüne asit atılmış Berfin'e 100 bin lira bağışlıyor, siz napıyorsunuz?" Arman, güzel bir noktaya parmak basmış. Ama Selin Ciğerci'yi savunmak için ille de yaptığı/yapacağı yardımlardan bahsetmeye gerek yok. O hiçbir yardımda bulunmasa dahi insanların ilgisini çekmeyi başarmış biri. Sosyal medyada bu kadar ilgi uyandırmış birinin röportaj vermesini neden 'Bu ne ya?'larla karşılıyoruz ki?

Neden bu ikiyüzlülük?

Daha da önemlisi, Selin Ciğerci'ye tepki gösterirken aynı tepkiyi Bülent Ersoy'a göstermiyoruz mesela? Bahanesi da hazır: "Aaa, Bülent Ersoy'un sesi çok iyi..." Selin Ciğerci'nin muazzam bir sesi, muazzam bir başarısı olması mı gerekiyor peki? Başarı kavramı zaten kişiden kişiye göre değişen bir şey. Göz önünde olan herkes ille de işini mükemmel yapmayabilir. İlgi uyandıran herkesin röportaj vermeye hakkı var. Bu 2 artı 2 eşittir 4. Arkadaş ortamında Selin Ciğerci hakkında -bir şekilde- konuşabiliyorsak, demek ki Ciğerci bir röportaj vererek kendisini ifade etmeyi hak etmiş demektir. Sizin onu daha kafadan sevmemeniz, aşırı öfke kusmanız bile aslında röportaj vermesi gerekliliğini kanıtlıyor. Bence 'röportaj' konularında daha fazla ikiyüzlülük yapmamalıyız. Hayır çünkü komik ve klişe kaçıyor...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler