Geri Dön
Sınırları zorlamak: Instagram'da beğeni kazanmak için heykel kırdı!

Sınırları zorlamak: Instagram'da beğeni kazanmak için heykel kırdı!

Instagram'da fenomen olmanın binbir çeşit yolu var. Yapmanız gereken en temel şey, kısa sürede etkileşim alabilecek, ses getirecek bir şey ortaya koymak! Polonya'da yaşayan Julia Slonska da bunu yaptı. Ama sınırları fazla zorladı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Polonya'da yaşayan ve ülkenin en bilinen, sevilen, tartışma yaratan fenomenlerinden olan Julia Slonska, 'like manyağı' bir video çekti. Bu video için bir çekiç ile 200 yıllık heykeli kendine malzeme yaptı... Kalkıp ülkenin başkenti Varşova'daki 200 yıllık heykelin başına gitti. Heykelin burnuna çekiç darbeleri indirerek eserin burnunu kırdı! Bunu da bir güzel videoya çekti.

Haberin Devamı

Sponsorluğu iptal edildi

Video çekilirken kahkahalar havada uçuştu. "Yaşasın, gelsin like'lar, gelsin işbirlikleri ve paralar" kafasıyla gülünüp eğlenildi. Peki sonra? Tepki üstüne tepki... "Slonska'yı takipten çıkartın" kampanyaları... Hatta tarihi esere zarar verme suçundan ceza almasını talep edenler... Bir tokat da, sponsorluk anlaşması yaptığı online bankadan geldi. Banka, bir daha Slonska ile çalışmayacaklarını duyurdu.

Tarihi eseri 'like malzemesi'ne dönüştürmek

Fenomen kız tepkiler sonrasında özür dileyip pişman olduğunu söyledi...

Sen yap, yap, yap. Gaza gel, gel, gel. Sonra tepki görünce, sponsorluklar iptal olmaya başlayınca, iş artık manevi linçten maddi kayıplara evrilince hemen "Pişmanım" de... Karşımızdaki fenomen 3 yaşında mı? Değil. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insan, 200 yıllık bir heykeli, bir tarihi eseri 'like malzemesi' yapmamalı. Bu eylemi gerçekleştirmemesi için illa tepki yemesine gerek yok! Tarihe zarar vermek nasıl bir kafa?

Haberin Devamı

Hatayı en başta mı yapıyoruz?

Hepimizin hayatında var böyle insanlar. Bazılarını uzaktan tanıyoruz, bazıları da yanı başımızda. Önce yapılmaması gereken ne varsa gözlerini kırpmadan yapıyorlar. Sonra "Ben öyle demek/yapmak istemedim"lere bağlayıp vicdanınızı sorgulatıyorlar. Bizler de "Son pişmanlık neye yarar" safhasına geçiyor ve "Lanet olsun seni tanıdığım güne" moduna giriyoruz... Acaba diyorum; hatayı biz, Hande Yener'in dediği gibi, en başında mı yaptık? Acaba diyorum o arkadaşlara fazla mı yüz verdik?

Pişmanlık hiçbir şeye yaramıyor

Sen, Instagram'da 'like' için heykel kırarsan, sponsorlukların da iptal olur, takipçilerin de azalır. Olay her yere düşer, adın bir kez kötülendi mi de geçmiş olsun! Adın sürekli o olayla anılır. Bu dijital çağ, en ufak bir hatayı dahi kaldırmaz. Çünkü son ya da ilk, pişmanlık hiçbir şeye yaramaz..

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler