Geri Dön
Yarasa berber İsa Demir'e tıraş olmak isteyen var mı?

Yarasa berber İsa Demir'e tıraş olmak isteyen var mı?

Berber olmak sanılanın aksine hiç kolay değil. Düşünsenize, bütün gün dükkandasınız. Ve yaptığınız tek şey saç kesmek, sakal tıraşı yapmak. Tıpkı taksi şoförü olmak gibi. Uzaktan "Yaaa ne var ki" diyorsunuz ama aslında yorucu ve yıpratıcı bir meslek. Sosyal medyayı yıkan 'Yarasa İsa' ise bu mesleğe daha farklı bir açıdan bakmamı sağladı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yaşayan berber İsa Demir, tavandan yarasa gibi aşağı sarkıyor. Müşterilerini tam olarak bu pozisyonda tıraş ediyor. E haliyle 'yarasa berber' olarak anılıyor. Bu pozisyonla 'sinek kaydı'nın hakkını veriyor, iddialara göre ortaya tertemiz bir tıraş çıkıyor.

Haberin Devamı

Peki bu işe müşteriler ne diyor? Nizamettin Keskin, "Baş aşağı tıraş etme özelliği vardır. Ben de heyecanı sevdiğim için gelip kardeşime tıraş olurum. Kendimi heyecanlı hissederim" diyor. Peki ya 'Yarasa İsa' ne diyor? "Bu işe bir arkadaşımla iddia üzerine başladık. Yapar mısın yapmaz mısın diye. Şu anda bir tek sakal tıraşı yapabiliyorum. Saç tıraşını yapabilmemiz için farklı bir sistem lazım. Kore'den bize tıraş olmak için gelen müşteriler oldu. Hepsi de memnun kaldı" diyor.

"Tövbe estağfurullah" dedirtiyor

Yarasa berber İsa Demire tıraş olmak isteyen var mı

Arı gibi uçan, yarasa gibi tıraş eden İsa Bey gerçekten de 'tövbe estağfurullah' dedirtiyor. "İsa Bey, ne yapıyorsunuz?" demek istiyorum kendisine. Bir kişi de çıkıp "Yarasa Bey, hayırdır?" demiyor... Oysa açıklamaları şahane. Herkesin merak ettiği soru olan "Neden?"i "İddia üzerine başladı" diye cevaplayarak bizi şaşırtmıyor. Yahu, bir garip icadın altından da iddialaşma çıkmasın mesela, olmuyor mu?

Haberin Devamı

'Yarasa İsa' yolun başında. Belli ki 'sakal'la yetinmeyecek, 'saç' tıraşı seviyesine gelmek için de elinden geleni ardına koymayacak. İcap ederse kendini kıracak, düşecek, bir yerlerini sakatlayacak ama yine de bir zaman sonra "Bakın artık elim ayağım tutmuyor ama saç tıraşı yapabiliyorum" diyecek. Dürüst olun, gerçekten 'Yarasa İsa'ya stabil bir kafayla gitmek mümkün mü?

Çünkü heyecan arıyoruz, çünkü 'deli kanlı'yız!

Tüm bu gelişmeler karşısında "Neden yahu, neden?" demek istiyorum. Elon Musk'a bakıyoruz, yeni projelerini sosyal medya hesabından duyuruyor. Sonra memlekete bakıyoruz, sırf çeşitlilik olsun diye yapılan fantastik icatlar... O sakal zaten 3 gün, hatta 3 saat sonra yine çıkacak, "Daha iyi kesiyor mesiyor" hikâye: Çünkü biz heyecan arıyoruz! 'Deli kanlı'yız biz!

Hayatımızda yeterince aksiyon yokmuş gibi 'Yarasa İsa'nın yarattığı heyecan dalgasını körü körüne desteklemek de bombastik bir kafa. Allah korusun adam baş aşağı düşecek, kalpten gidecek 'icat yolunda'. "Ayaktaki insan onun kadar güzel tıraş edemez"ler filan zaten işin 'okeye dönme' faslı... Kafalar, kafalar, çarpışan kafalar!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler