Geri Dön
Zirveye bayrak dikmek: Golden State Warriors yeniden finalde!

Zirveye bayrak dikmek: Golden State Warriors yeniden finalde!

Son yılların en popüler basketbol takımı Golden State Warriors, NBA yolculuğuna beşinci kez üst üste final ile devam ediyor. Rakibinin kim olacağı belli değil, yine de Warriors hakkında konuşmamız gereken şeyler var.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Son 5 seneye damga vuran Golden State Warriors, çok büyük işler başardı. Beş sene üst üste NBA finaline çıkabilmek, 2 sezon üst üste şampiyon olup üçüncüyü zorlamak... Hiç kolay değil. En son 1975 yılında NBA'de şampiyonluk yaşayan takım, bu şampiyonluktan 40 yıl sonra 2015'te şampiyon olduğundan beri zirveye tırmanmayı çok istiyor ve bunun için ciddi çaba gösteriyor. 2017 ve 2018 yıllarının NBA şampiyonu Golden State Warriors, sakatlıklara rağmen yine finalde. Üstelik çok da iddialılar.

Haberin Devamı

NBA'in dengeleri

NBA 'takımlar' ligi değil, her takımın yeterince çalışmayla öne çıkabileceği ciddi bir organizasyon. Bundan birkaç yıl önceki şampiyonların şu an geride olması ve yarışa sürekli yeni takımların katılması bu yüzden. Golden State Warriors da belki de NBA'in en sağlam beşlilerinden birini kurarak bugünlere geldi.

Yeni finallere hazır

Zirveye bayrak dikmek: Golden State Warriors yeniden finalde

Golden State Warriors, kurduğu kadroda büyük isimlere yer veriyor. İlk beşinin tamamı, her NBA takımında üst düzey paralara sözleşme imzalayabilecek oyuncular. Curry, Green, Durant, Iguodala, Cousins gibi başarılı isimlere sahip. Bu isimlerin bench'te bulunması bile rakip takımları geriyor. Sezon boyu kritik yenilgiler almasına rağmen play off serisinde başarılı bir grafik çizen takım, Batı finallerinde Portland Trail Blazzers ile karşılaştı ve NBA finallerinde tekrar yer almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

4-0'lık seri

Zirveye bayrak dikmek: Golden State Warriors yeniden finalde

Warriors, Trail Blazers'ı 4 maçta 4 galibiyet ile geçti. Son maçta, büyük oyuncuların sakatlıklarıyla baş etmeye çalışmasına rağmen, 17 sayı geriden gelerek maçı 119-117 kazandı. Stephen Curry ve Draymond Green maçta triple double yaparak tam anlamıyla Golden State Warriors'un farkını ortaya koyan isimler oldu.

Rakipleri kim olacak?

Zirveye bayrak dikmek: Golden State Warriors yeniden finalde

Öte yandan, Doğu finallerinde durum çekişmeli. Milwaukee Bucks ve Toronto Raptors arasında oynanan Doğu Konferansı finalinde durum şu an Bucks lehine 2-1 ve bu seriyi önde tamamlayan taraf, finalde Golden State Warriors ile karşılaşacak. Raptors-Bucks serisinin heyecanının yüksek olması ve her iki takımın da final için varını yoğunu ortaya koyması, önümüzde yüksek tempolu bir final serisi olduğunu gösteriyor. Hangi takım finale çıkarsa çıksın, Warriors adına şampiyonluk kolay olmayacak.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler