Dünya Biden ve Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak! Tarih belli oldu

Biden ve Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak! Tarih belli oldu

15.05.2024 - 20:25 | Son Güncellenme:

ABD'deki Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri için Biden ve Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak. Eski başkan ile yeni başkanın bir araya gelecekleri tarih de belli oldu. İşte detaylar...

Biden ve Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak Tarih belli oldu

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, kasım ayındaki başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve 10 Eylül’de canlı yayında karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

ABD’de başkanlık seçimlerine aylar kalırken, ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, canlı yayında tartışacak. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında canlı yayında karşı karşıya gelecek ve seçmenlere mesajlarını iletecek.

İZLEYİCİ KATILMAYACAK

CNN tarafından yapılan açıklamada, Georgia eyaletinde yer alan Atlanta kentinde düzenlenecek canlı yayına izleyici katılmayacağı ve moderatörlerin ise daha sonraki bir tarihte açıklanacağı ifade edildi.

ABC ise henüz ev sahipliği yapacağı canlı yayın hakkında detay paylaşmadı.

"ÇARŞAMBA GÜNLERİ ÖZGÜR"

Biden, Trump’ın devam eden ceza davasına değinerek, "Çarşamba günleri özgür" ifadelerini kullandı.

Trump ise Biden’ın "iki cümleyi bir araya getiremeyen" ve "en kötü tartışmacı" olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Biden ve Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak Tarih belli oldu

Biden ile Trump artık resmen aday

ABD başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Başkan Joe Biden ile eski başkan Donald Trump, partilerinin bazı eyaletlerde yapılan ön seçimlerini kazanarak gerekli delege sayısına ulaştı.

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için 1968 delegeye sahip olmak gerekirken, Biden, Georgia, Mississippi, Washington eyaletlerinin yanı sıra Kuzey Mariana Adaları’nda yapılan ön seçimlerle gerekli delege sayısını aştı ve Kasım’daki seçimde resmen partisinin başkan adayı oldu. Bundan birkaç saat sonra da, Trump’ın Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olduğu kesinleşti. Georgia da dahil Hawai, Mississippi ve Washington eyaletlerinde yapılan ön seçimlerle Trump. başkan adaylığı için gerekli 1215 delege sayısını aştı.

Biden yaptığı açıklamada, “Seçmenlerin artık bu ülkenin geleceği için bir seçim yapması seçeneği var. Demokrasimizi koruyacak mıyız ya da başkalarının onu alaşağı etmesine izin mi vereceğiz? Özgürlüklerimizi yeniden canlandıracak mıyız ya da aşırıcıların onları ortadan kaldırmasına müsaade mi edeceğiz?” ifadelerini kullandı. Trump ise sosyal medyada yayınladığı video mesajında kutlayacak zaman olmadığını belirtti ve ABD tarihindeki en kötü başkan olarak niteleyerek, “Sınırlarımızı kapatacağız. Ve ekonomimizi dünyada gelmiş geçmiş en iyi ekonomi yapacağız” dedi.

Yazarlar