Dünya 4 milyon asker sahaya inecek! NATO-Rusya savaşını yazdılar: Kuzeyden saldıracaklar

4 milyon asker sahaya inecek! NATO-Rusya savaşını yazdılar: Kuzeyden saldıracaklar

16.05.2024 - 12:21 | Son Güncellenme:

İngiliz medyası olası Rusya-NATO savaşını yazdı. Milyonlarca askerin devreye gireceği savaşın konumu ise söz konusu haberde belirtildi.

4 milyon asker sahaya inecek NATO-Rusya savaşını yazdılar: Kuzeyden saldıracaklar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 21. yüzyılın devletler arasındaki en büyük savaşı olarak kabul görüyor. Son iki yılda, insanlığı yok edebilecek füzelerin dahi kullanıma sunulduğu savaşta Rus ordusu biraz daha geleneksel savaş taktiklerini kullanıyor ve saldıracağı bölgeyi önce bombardımana tutup daha sonra askerleri gönderiyor. Geride kalan yıllarda Rusya savaşta büyük ölçüde istediği yerleri ele geçirdi hatta Harkov'a bile girme hazırlıklarına başladı ancak ülkenin tamamını kontrol etme hayali suya düştü. AFP ise son dakika olarak bugün geçtiği haberinde Rusların savaşta 276 kilometrelik bir ilerleme kaydettiğini doğruladı.

Haberin Devamı

İşgalle birlikte Avrupa ülkelerini Moskova korkusu sardı ve silahlanmayı artırdılar, İngiliz medyası ise olası NATO-Rusya savaşının senaryosunu yani Üçüncü Dünya Savaşı'nı yazdılar. NATO'nun dünya üzerindeki en kolektif savaş gücü olduğunu hatırlatan İngilizler, İttifakın 32 ülkesinin toplam 1 trilyon doların üzerinde askeri bütçesi, üç milyondan fazla aktif personeli, yaklaşık üç milyon yedek personeli ve paramiliter güçlerde 700.000'den fazla savaşçısının olduğunu yazdı.

4 milyon asker sahaya inecek NATO-Rusya savaşını yazdılar: Kuzeyden saldıracaklar

"MİLYONLARCA ASKER ÇARPIŞACAK"

NATO ülkelerinin cephaneliklerinde insan gücünün yanı sıra 14.000'den fazla tank ve on binlerce savaş aracı, 21.000 askeri uçak ve 2.000'e yakın deniz aracı bulunmaktadır. Birlikte ayrıca nükleer silah üretimine sahip olan ABD, İngiltere ve Fransa'da yer alıyor. Ukrayna'nın işgalinden önce, Rusya'nın sadece 350.000 aktif ordu askeri, kabaca 1 milyon aktif askeri personeli ve yaklaşık iki milyon yedek askeri vardı.

Haberin Devamı

Öte yandan NATO ülkeleri şimdiye kadar tatbikatlar dışında birlikte bir savaşa girmedi. Rusya son iki yılda yalnızca yüz binlerce askeri kıyma makinesi taktikleri uğruna feda etmeye istekli olduğunu değil, aynı zamanda rezervlerden yararlanıp onları kısa sürede ön saflara gönderme konusunda geri adım dahi atmadı. Rusya'da her yıl bir milyondan fazla insan askerlik çağına ulaşıyor ve 18-30 yaş arasındaki tüm erkekler bir yıl vatani hizmet yapmak zorunda. Bu, savaş alanında NATO ile çatışmaya girmesi durumunda Rusya'nın yedekte çok sayıda askeri eğitimli ve sağlam savaşçıya sahip olacağı anlamına geliyor.

4 milyon asker sahaya inecek NATO-Rusya savaşını yazdılar: Kuzeyden saldıracaklar

BÜYÜK SAVAŞIN ADRESİ

Öte yandan uzun süredir Putin'le diyalogu sürdürme niyetinde olan Fransa lideri Macron dahi Ukrayna'ya asker gönderme teklifi yaptı ancak NATO'dan bu açıklamaya tepki geldi. İngiliz basını ayrıca olası NATO-Rusya savaşının Avrupa'nın kuzeyinde Polonya'ya yakın bir bölgede çıkmasının olası olduğunu hatırlattı. Buradaki savaşa ise NATO üyesi olan Finlandiya, Estonya, Litvanya, Letonya, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın doğrudan katılacağı öne sürüldü.