Gündem ‘Biz tuzağa düşmeyeceğiz’

‘Biz tuzağa düşmeyeceğiz’

16.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında “FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar asla boş durmuyor. Ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz” dedi. Cumhur İttifakı’nın arkasında duran Erdoğan, “Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek, dayanışmasını artırarak yoluna devam edecek” diye konuştu.

‘Biz tuzağa düşmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve Cumhur İttifakı’na yönelik yeni bir kumpas hazırlığı iddiaları nedeniyle merakla beklenen partisinin grup toplantısındaki konuşmasında önemli mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BÜROKRATİK VESAYET: Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz.

SAPASAĞLAM AYAKTAYIZ: Son 22 yılda AK Parti ve hükümetlerimizle ilgili karamsar, kötümser senaryolar yazanlar, gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. ‘Bu iş bitti’ deyip yolunu değiştirenler, bu davaya ihanet edenler, korkanlar, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, esameleri okunmuyor, unutulup gittiler. Ama Allah’a hamdolsun biz buradayız, dimdik, sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak. Mevlam ömür, milletimiz de yetki verdikçe burada olmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

OYUNU KİMİN YAZDIĞINI BİLİYORUZ: FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi köken, meşrep, inanç bunun üzerinden insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını çok iyi biliyoruz. Ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz. Bize yakışan ağır başlılıktır, tevazudur, hoşgörüdür. Başkaları ne yaparsa yapsın biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız. Partimizin kapıları, ilkeleri bizim ilkelerimizle örtüşen herkese açıktır. Biz milletimizin, devletimizin çıkarları için kin tutarız ama siyasette kin kavramını kabul etmeyiz. İhanete varmayan her dostluk bizim için bakidir, yeter ki samimiyet, hüsniniyet olsun, ülkeye ve millete hizmet derdi olsun. Diğer her şey bir şekilde hâl yoluna koyulur.

AYNISI OLACAK: Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar, Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Allah’a hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak, fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek, saflarını sıklaştırarak yoluna devam edecek.

Haberin Devamı

‘YORULANI DİNLENMEYE ALACAĞIZ’

KADROYU GÜÇLENDİRECEĞİZ: Milletvekillerimizle 7-8 Haziran’da, belediye başkanlarımızla 1-2 Temmuz’da bir araya geleceğiz. Kongremizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz. Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan, motivasyonunu yitiren, hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız. Yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

YOLLARIMIZI AYIRIRIZ: Sağa sola bakmadan işimize, hedeflerimize kilitlenecek, emanetin hakkını vereceğiz. Bu noktada içimizde, kadrolarımızda eğer yanlış değerlendirmeler yapanlar, milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa atalete veya tembelliğe tevessül edenler olursa onlarla hiç tereddüt etmeden yollarımızı ayırırız. Ne teşkilâtımızla ne de bürokrasi kadrolarında rehavete, tembelliğe, gevşemeye, isteksizliğe, gönülsüzlüğe asla ve asla tahammülümüz olamaz.

Haberin Devamı

‘Biz tuzağa düşmeyeceğiz’

‘MUHALEFET YAPICI OLMALI’

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ: (CHP lideri ile görüşme ve siyasette yumuşama) Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var ve biz bu konuda her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapacağız. Esasen, biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin, kamplaşmanın tarafı olmadık. Ayrım yapmadan 85 milyonun tamamını kucakladık. Siyasetimizi gerilim ve kutuplaşma üzerine değil, hizmet, hedef, proje, yatırımlar üzerine inşa ettik. Temennimiz odur ki önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yıkıcı, kırıcı değil, yapıcı olsun.