Geri Dön
Uzmanpara 'Fed'in enflasyon için yapması gerekenler var'

'Fed'in enflasyon için yapması gerekenler var'

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bunu düşürmek için yapması gereken çok iş olduğunu söyledi.

'Fed'in enflasyon için yapması gerekenler var'

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, Fed'in politika faizini bir süre daha sabit tutmasını desteklediğinin sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Schmid, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve Fed'in bunu düşürmek için yapması gereken daha çok iş olduğunu söyledi.

"Zaman içinde enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru gerilemesini bekliyorum. Bu süreç devam ederken sabırlı olmaya hazırım" diye konuşan Schmid, "Fed, arz yetişene ve enflasyonu tetikleyen dengesizlik kapanana kadar talep artışını durdurmalıdır" dedi.

İş gücü, mal ve hizmet arzındaki artışlar da Fed'in enflasyon konusundaki işini kolaylaştırıyor. Yine de Fed'in herhangi bir veriye çok fazla ağırlık vermemesi gerektiğini söyleyen Schmid, "Politikada istikrarlı bir yaklaşımı ve finansal piyasalardaki dalgalanmaya katkıda bulunmak yerine onu azaltan bir yaklaşımı tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Schmid, Fed politika faizinin geçtiğimiz temmuz ayından bu yana %5,25-%5,5 aralığında seyretmesiyle birlikte, "Politika doğru yerde ve sabırla politika hedeflerimize ulaşma yolunda ilerliyoruz. Ancak hiçbir şey kesin değildir ve sürekli ihtiyat ve esneklik gereklidir" dedi.