Geri Dön
2021'in ilk Merkür retrosunda bizleri neler bekliyor?

2021'in ilk Merkür retrosunda bizleri neler bekliyor?

2021 Merkür retorsu başlıyor. Haliyle astrologlar da gökyüzüne odaklandı. Peki, Merkür retrosu ne zaman? Merkür retrosunun etkileri nelerdir? Molatik olduğumuz konu Merkür retrosu oldu

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Yılın ilk Merkür Retrosu başlıyor. 29 Ocak 2021 saat 18:52 itibariyle 26°23' Kova burcunda durağan durumuna geçecek olan Merkür gezegeni Kova burcundaki Retro hareketine 31 Ocak 2021 saat 18:52 de başlamış olacaktır. Merkür Retrosu 22 Şubat 2021 tarihinde 11°04' Kova burcunda ileri hareketine başlayacak.

Haberin Devamı

Retro denildiği zaman çoğunlukla geri giden bir gezegen olarak algılansa da gerçekte sadece gezegenin hızında bir yavaşlama oluyor. Bu tamamen dünyanın çekim alanı ile ilişkili bir durumdur. Ve biz dünyadan baktığımızda gezegeni geri gidiyormuş olarak algılıyoruz.

2021 yılı içerisinde üç Merkür Retrosu yaşayacağız. Tüm Merkür Retroları hava grubunda gerçekleşecek olup sırasıyla tarihleri şu şekildedir:

  • 31 Ocak 2021 tarihinde 26°28' Kova burcunda
  • 30 Mayıs 2021 tarihinde 24°43' İkizler burcunda
  • 28 Eylül 2021 tarihinde 25°26' Terazi burcunda gerçekleşecektir.

Merkür retrosunun etkileri neler olacak?

Merkür aklın gezegenidir, iletişim, konuşma, yazma, algılama, öğrenme, zeka, analitik ve mantıklı düşünme temsil ettiği konular arasındadır. Merkür retro durumuna girdiğinde iletişimi temsil ettiği için kendinizi eksik ifade edebilir, anlatmak istediklerinizi tam ifade etmekte zorlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mitolojik olarak baktığımızda Merkür tanrıların habercisidir. Doğum haritasındaki gezegenler arasındaki iletişimi ve koordinasyonu sağlayan Merkür'dür. Bilinçdışı ile bilinç arasında iletişimi kuran ayrıca rüyalar ve semboller gibi bilinçdışı imgelerin fark edilmesine ve anlaşılmasına yardım eder.

Merkür Retrosundan en çok etkilenecek burçlar İkizler, Başak ve Kova burçları olacaktır. Merkür Kova burcunda Retro yapacağından Kova burcu konularında bir gerileme yaşayabiliriz. Hak, hukuk, özgürlük ve bireysellik konuları ön plana çıkacaktır. Dünya genelinde bu konuların daha çok sorgulanmaya başlanması, özgürlük ve hak arayışlarının fazlalaşması görülebilir.

Türkiye haritasına baktığımızda Merkür Retrosu 8. evde gerçekleşecektir. Sağlıkla ilgili konular, sağlıkçıların hakları ve toplum sağlığını ilgilendiren konular ön plana çıkabilir. Finansal konularla alakalı sıkıntılar ve problemlerin olabileceğini bize işaret etmektedir. Ödenmesi gereken borçlarla alakalı sıkıntılar gündeme gelebilir.

Bu süreçte iletişimle alakalı konulara, dijital bankaçılıkla işlem yaparken dikkatli olunmalıdır. Kargoda gecikmeler yaşanabilir. Merkür Retrosunda elektronik eşyalarınız bozulabilir. Telefon rehberinizi, bilgisayarınızı, dijital ortamdaki verilerinizi yedeklemeyi unutmayınız. Merkür Retrosunda yeni bir elektronik eşya almayınız. Sıkıntılar çıkabilir. Merkür Retrosunda sözleşme yenilemekten uzak durunuz. Bir sözleşme yapmak zorunda isen maddeleri çok dikkatli okumalısınız. Alım satım işinden uzak durulması gereken bir dönemdir. Tadilat işleri yaptırmamaya çalışın sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Eski ilişkiler, aşklar, arkadaşlar geri dönebilir ve barışmak isteyebilir. Bu süreçte bitmiş olan ilişkileri tekrar hayatınıza almanızı tavsiye etmem. Retro bittikten sonra bu ilişkiler tekrar kopacaktır. Merkür Retrosunda yeni bir ilişkiye başlanılmaz yine iletişimsel sorunlar yaratacaktır.

Haberin Devamı

Merkür retrosu burçları nasıl etkileyecek?

Burçlara göre baktığımızda;

KOÇ BURCU

Merkür sizin 11. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Sosyal çevre ilişkileriniz de problemler yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla aranızda iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilişkileriniz de bitişler olabilir. Arkadaşlarla aranızdaki eskide kalmış halledilmemiş konular gündeminize gelebilir. Kariyer çevrenizden olan beraber çalıştığınız veya iş yaptırdığınız kişilerle aranızda problemler çıkabilir.

Haberin Devamı

BOĞA BURCU

Merkür sizin 10. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Kariyer, iş hayatında yeni bir planınız varsa bunu Merkür retrosunda yapmayınız. Mutlaka bir yenilik ve sözleşme imzalamanız gerekirse tüm maddeleri okumanızı tavsiye ederim. Patronlarla iletişim sıkıntıları yaşayabilirsiniz. İşinizle ilgili önemli evraklarınızı yedeklemeyi unutmayınız. Ertelediğiniz işler gündeme gelebilir. Aile büyükleri ile iletişim problemleri yaşayabilirsiniz.

İKİZLER BURCU

Merkür sizin 9. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Bu süreçte hayat görüşünüzü sorgulayabilirsiniz. Yurtdışı ile ilgili konular, yurtdışı ile alakalı ilişkilerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Seyahatler ve eğitimle alakalı konularda sıkıntılar çıkabilir. Bu süreçte yeni bir eğitim almaya başlamayınız. Hukuksal süreçlerle alakalı bir konu varsa bunlarla alakalı sıkıntılar ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ BURCU

Merkür sizin 8. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Bu süreçte maddi konular gündeminizde olabilir. Aileyi ilgilendiren ortak harcamalarla ilgili bütçe planlaması yapmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Beklenmedik borçlar ve ödemeler oluşabilir. Nafaka ve miras gelirleri ilgili konularda gecikmeler yaşayabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz ve alamadığınız bir para varsa retro da gelebilir. Kronik bir sağlık sorununuz problem çıkartabilir.

ASLAN BURCU

Merkür sizin 7. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Bu süreçte ikili ilişkiler gündeminize gelebilir. Problemli ilişkileriniz bu süreçte bitebilir. İlişkilerinizde yaşayabileceğiniz bir tartışma olduğunda bu tartışmadan uzak durmanızı öneririm. İlişkileri sonlandırırken doğru kararlar veremeyebilirsiniz. Yeni sözleşmelere imza atmaktan kaçının. Mutlaka imzalamanız gereken sözleşmeler yapmanız gerekirse maddeleri tek tek okumanızı tavsiye ederim.

BAŞAK BURCU

Merkür sizin 6. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. İş ortamı ve rutin işlerinizde aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Hizmet aldığınız kişilerle iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Yazışmalarla ilgili problemler çıkabilir. İş başvurusu için uygun olmayan bir dönemdir. İşle ilgili sözleşme imzalamayınız. Ertelediğiniz işlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Kronik sağlık sorunlarınız varsa bunlara Merkür Retrosunda dikkat etmelisiniz. Doktor kontrollerinizi aksatmayınız. Evcil hayvanlarınız varsa bununla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.

TERAZİ BURCU

Merkür sizin 5. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Aşk ilişkilerinde problemler yaşayabilirsiniz. Geçmiş konular gündeme gelebilir. İlişkilerle ilgili önemli kararlar almaktan kaçınınız. Ebeveyn olanlar çocuklarınızla daha yakından ilgilenmeniz gereken durumlar olabilir. Bu süreçte yatırım yapmaktan kaçınınız. Kişisel yeteneklerinizi daha iyi ortaya çıkartabileceğiniz bir süreç olacaktır.

2021in ilk Merkür retrosunda bizleri neler bekliyor

AKREP BURCU

Merkür sizin 4. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Aile içi iletişim konularında sıkıntılar olabilir. Yanlış anlaşılmalar olabileceği gibi eskiden kalma konular ya da konuşulmayan sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bu süreçte aile içi tartışmaları uzatmamaktan kaçınınız. Evinizdeki elektronik cihazlar bozulabilir. Aile içinde varsa sağlık problemleri bunlar nüksedebilir.

YAY BURCU

Merkür sizin 3. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. İletişim konularında problemler ve aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Zihinsel karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Kararlarınızı doğruluğundan emin olamayabilirsiniz. Okuduğunuz bir kitabı anlayamayıp tekrar okumanız gerekebilir. Kardeşler, yakın akrabalarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Yeni bir eğitim almaktan kaçınınız. Eğitim alanlarınız varsa bununla ilgili aksaklıklar yaşanabilir. Ticaretle uğraşanlar bu süreçte sorunlar yaşayabilirsiniz. Aracınız varsa bununla ilgili sorunlar çıkabilir.

OĞLAK BURCU

Merkür sizin 2. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Finansal konularda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Gelir gider dengenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Beklenmedik ya da unutulan bir ödeme karşınıza çıkabilir. Ya da bir ödemeyi iki kere yapabilirsiniz. Gereksiz harcamalardan kaçının. Merkür Retrosunda maddi değeri olan ve kaybettiğiniz eşyalarınızı bulabilirsiniz. Eskiden yaptığınız bir iş başvurusundan haber alabilirsiniz.

KOVA BURCU

Merkür sizin 1. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. İkili ilişkilerde iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Sen ben tartışmaları yaşanabilir. İlişkiler bitme noktasına gelebilir. Yeni bir ilişkiye bu süreçte başlamayınız. Yeni kararlar almayınız. Yeni başlangıçlar yapmayınız. Kronik sağlık problemleriniz varsa bunlar sıkıntı yaratabilir.

BALIK BURCU

Merkür sizin 12. evinizde geri hareketini gerçekleştirecektir. Takıntılar, korkular, endişeler nüksedebilir. Geçmişte yaşadığınız ve içinize attığınız konular takıntılara sebebiyet verebilir. Bu süreçte bir terapi, koçluk ya da astrolojik danışmanlık alabilirsiniz. Bu süreçte gizli düşmanlıklar, dedikodular ortaya çıkabilir. Zihinsel olarak kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.

Benzer İçerikler