SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

İçi yumuşacık dışı çıtır böreğin sırrı sosundaymış! Yufka aralarına bolca sürün

Evde yapılan böreklerin en çok istenen özelliği içinin yumuşak, dışının ise fırından çıkmış gibi çıtır çıtır olmasıdır. Ancak çoğu zaman börek fırında kurur ya da tabanı yumuşak kalır. Bu sorunların önüne geçmenin püf noktası ise böreğin sosunda saklı! Yufka katmanları arasına doğru malzemelerle hazırlanan sos sürülerek hem içi yumuşacık kalır hem de dışı tam kıvamında çıtır olur.

|
Haberin Devamı İçin Tıklayın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.