SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

'Yeşil mercimek pişmiyor!' diyorsanız bu yöntemi uygulayın... Pamuk gibi oluyor

Yeşil mercimek, lif ve protein açısından zengin, oldukça besleyici bir bakliyat türüdür. Ancak mutfakta en sık karşılaşılan sorunlardan biri, yeşil mercimeğin bir türlü yumuşamaması, sert kalmasıdır. Özellikle zamanı kısıtlı olanlar için bu durum hem zaman kaybı yaratır hem de istenilen lezzetin yakalanmasını engeller. Peki ama neden bazı yeşil mercimekler ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın pamuk gibi yumuşamaz? Cevap, mercimeğin tazeliğinde, pişirme yönteminde ve ön hazırlık adımlarında gizli olabilir.

|
Haberin Devamı İçin Tıklayın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.