Geri Dön
Amy Winehouse'un yaşamı ve astrolojide ölüm göstergesi

Amy Winehouse'un yaşamı ve astrolojide ölüm göstergesi

27 yaşında ölen caz müziğin sevilen sesi Amy Winehouse'un doğum günü bugün... Gelin Winehouse'un yaşamına astrolojik açıdan Molatik olalım...

Elgin Kaplan
Elgin Kaplan

Sanata ilgi duyan ve onu teşvik eden bir aileden gelen Amy Winehouse'un kaderi 2006 yılında tanıştığı Blake Fielder-Civil ile olumsuz yönde değişmeye başladı. Blake onun duygu dünyasını alt üst etmişti. Uyuşturucuya karşı olan Amy, aşık olduğu adamın yanında kendisini yalnız hissetmemek için uyuşturucuyla birlikte aktif alkol kullanması hayatını kötü bir dönüm noktasına itti. Blake tarafından terk edilmesi sanatına yansıdı ve 'Back To Black' albümüyle zirveye çıktı. Ses getiren sanatı devam ederken Blake ile tekrar birleştiler. İki yıl süren evliliklerinde Blake onu tamamen dibe çekmeye başlamıştı. Amy artık sesi dışında sansasyonel olaylarıyla daha çok gündeme gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Amy Winehouse’nin haritasında yükselen İkizler yöneticisi Merkür Retro konumda, yüceldiği Başak burcunda ve 5'inci eve yerleşmesi; sanat, el yetenekleri verirken aşk yaşamında obsesif bir etki bırakır. Takıntılı aşkı, tekrar eden aşılamayan durumları ve geri dönüşleri aktifleştiriyor bu konum. Venüs, 5-12'nci ev yöneticisi derin, platonik ve adanan aşkı, 5'inci ev Plüto ise saplantıyı tetikler. Ay Oğlak burcunda 8'inci evde. Ruhsal ve duygusal krizlere işaret. Ay, 3'üncü evi de (zihinsel alan) yönetiyor. Blake ve Amy’nin ilişkileri bağımlı, olaylı ve kopamayan türden. 7'nci evde Neptün ile Güney Ay düğüm kavuşumu bağımlılık etkisini yoğunlaştırır. Adanmışlıkla birlikte kişiyi depresif yapar. Dibe çeken bir enerji bu. Evlilik ortağının alkol, uyuşturucu, ilaç vb. bağımlılıklarına da işaret eder. 7 ile 5 aksında Neptün/Merkür karesi partnerin yalanlarını da gösteriyor.

Haberin Devamı

Kalbini zayıflatmıştı

Amy, evlilikleri bitmesine rağmen, ölmeden 2 ay önce 4'üncü yılını kutlamak için aradığında Blake kendisine, sevgilisinin bebek beklediğini artık aramamasını istemişti, ertesi gün özür dilemek için aradığında ise Amy ona vücudunu kestiğini söyledi. Blake yıllar sonra bu sözlerinin onda derin izler bırakacağını bilemezdim demişti. Gün geçtikçe zayıflayan Amy, blumia hastasıydı. Yaşamında aldığı uyuşturucu, alkolle birlikte kalbini zayıflatmıştı. Ölüm nedeni tıbbi olarak alkol zehirlenmesine bağlı kalp durması olarak geçse de Amy gerçekten alkolden öleceğini bile bile yani kendi hayatına son vermek için de bunu yapmış olabileceği ihtimali var. Doğum haritasında ölüm noktası (Part of Death) 22 derece İkizler, Kuzey Düğüm ile kavuşum, Neptün ile Güney Ay Düğüm karşıt açısı, ölümün alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklardan geleceğini gösteriyor.

Ölmeden 22 gün önce...

Amy Winehouse ölmeden 22 gün önce 9 derece Yengeç burcunda Güneş tutulması, 8'inci evdeki natal Ay’ına karşıt açı yapıyor. Güneş tutulmaları yaşamımızda çok etkilidir. Natal Ay ile olumsuz teması duygusal krizler ve sorunları açığa çıkararak yaşamsal tehlike ve ölüm enerjisini yoğunlaştırmış. Öldüğü dönemde gökyüzünde Transit Mars ile Güney Ay Düğüm ikizler kavuşumu var. Geçmişte travma yaratan kavga, öfke ve partnerle ilgili aşamadığı durumun tekrar gündeme gelerek aynı travmanın ortaya çıkmasını gösteriyor. Transit ve Natal Ay Düğümleri ters olarak kavuşum, Mars, Güney düğüm kavuşumu Amy’nin 1'inci evinde ve ölüm noktası ile kavuşum açıda, Neptün ile karşıt açıda olması eski partnerle ilgili sorunların yarattığı depresyon onu madde bağımlılıklarına iterek ölüm gibi geri dönüşü olmayan yol ayrımına sürüklemiştir. Amy sadece alkol ve uyuşturucu yüzünden ölmedi, babasını çok sevmesine rağmen bağ kuramaması, aşık olduğu adamın sevgi göstermemesi sonunu hazırladı. Her şeyin farkındaydı yani...

Benzer İçerikler