
Beyonce için 'derin devletin bir parçası' iddiası ne kadar gerçek?
ABD'de bir kongre adayı, dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce hakkında oldukça ilginç açıklamalarda bulunmuş. Öyle ki Beyonce'nin 'derin devlet' için çalıştığını iddia etmiş...
'İnsanları kandırıyor'
Kasım ayında Florida eyaletinin 18’inci Kongre Bölgesi’ne seçilebilmek için yarışan KW Miller, Twitter hesabı üzerinden Beyonce’nin gerçekte ‘Afrikalı Amerikalı olmadığını ve insanları kandırdığını’ öne sürerek şarkıcının 'derin devlet' için çalıştığını iddia etmiş.
Miller, “Beyonce Afrikalı-Amerikalı değil. Öyleymiş gibi kandırıyor. Gerçek adı Ann Marie Lastrassi. O bir İtalyan. Soros Derin Devleti ajandasındaki Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketinin bir parçası. Beyonce, teşhir edildin!” mesajını yazmış. Hatta Miller, yazdıklarını yeterli görmemiş. Bir de şu şekilde devam etmiş:
“Hepiniz biliyorsunuz ki Beyonce'nin Formation şarkısı, kesinlikle globalistler için gizli kodlar içeren bir mesajdı. Şarkı açıkça onun şeytani olduğunu, Alabama ve Louisiana'da bulunan Satanist kiliselerde ibadet ettiğinin itirafıydı. Çantasında da Satanist semboller taşıyor.”
Hedef olmasının altında Beyonce'nin tepkiselliği yatıyor
Beyonce’nin kökenini ispatlayacak değilim fakat yine de söyleyeyim. Ünlü şarkıcının asıl adı Beyoncé Giselle Knowles-Carter ve 1981’de ABD’nin Houston doğumlu. Ama bence Miller’i rahatsız eden konu bu değil. Tahmin ediyorum ki bu iddiaların hedefi olmasının altında Beyonce’nin tepkiselliği yatıyor.
Eşi Jay-Z ile birlikte pek çok kez siyahi harekete destek veren Beyonce, son olarak ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd için imza kampanyası başlatmıştı. Gerçek adaletin yerini bulması gerektiğini söyleyen Beyonce, Floyd’un ölümünden sorumlu tüm yetkililer hakkında daha ağır suçlamalarda bulunulmasını talep eden dilekçenin imzalanması çağrısı yapmıştı.
Beyonce'nin duruşu çok net hatırlanacak
Ayrıca Beyonce, 19 Haziran’da, ABD'de köleliğin kaldırılmasının yıldönümünde Black Parade adlı yeni şarkısını paylaşmıştı. Şarkı, siyahilerin tarihi ve ırkçı polis şiddeti kurbanı George Floyd için düzenlenen protestolar hakkında güçlü sözler içermesiyle dikkat çekmişti. Hal böyle olunca Beyonce, direkt olarak okların hedefi haline geldi ve bir anda ‘derin devlet’in bir parçası oluverdi. Bu şekilde bakıldığında da bu iddia anlaşılabiliyor.
Çünkü ABD siyasetinde toplumsal olaylardan sonra bu şekilde iddialar olabiliyor. Fakat inanıyorum ki Beyonce, durduğu yerde kalmaya devam edecek ve tepkiselliğini koruyacak ve biliyorum ki yıllar sonra Beyonce’nin bu duruşu çok net hatırlanırken ona bu suçlamayı yapan KW Miller, ancak şaka konusu olacak.