Bilgi Rehberi CEMRE UÇARYILMAZ kimdir, neden öldü? Cemre Uçaryılmaz Metin hastalığı neydi? İşte, hayatı...

CEMRE UÇARYILMAZ kimdir, neden öldü? Cemre Uçaryılmaz Metin hastalığı neydi? İşte, hayatı...

12.07.2022 - 01:53 | Son Güncellenme:

Cemre Uçaryılmaz hayatı hakkında aramalar yoğunlaştı. Daha önce iki kez kanser hastalığını yenen Uçaryılmaz, hastalığın üçüncü defa nüksetmesi sonucu tedaviye başladı. Hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan Cemre Uçaryılmaz 10 Temmuz günü vefat etti. Peki, Cemre Uçaryılmaz kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

CEMRE UÇARYILMAZ kimdir, neden öldü Cemre Uçaryılmaz Metin hastalığı neydi İşte, hayatı...

Cemre Uçaryılmaz Metin, 27 yaşında yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam ediyordu. Daha önce 2 defa kanser hastalığına yakalanan Uçaryılmaz, 7 ameliyat, 5 kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı aldı. Ancak üçüncü defa hastalığın nüksetmesi ile tedaviye başlasa da genç ve başarılı öğrenci hayatını kaybetti. İşte, Cemre Uçaryılmaz hayatı...

Haberin Devamı

CEMRE UÇARYILMAZ KİMDİR?

Balıkesir'li  Yücel Uçaryılmaz ile öğretmen Figen Uçaryılmaz’ın kızı olan Cemre Uçaryılmaz Metin, 27 yaşındaydı. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü tamamlayan başarılı genç kadın, son sınıfta kemik kanserine yakalandı. Zorlu tedavi sürecinde 7 ameliyat, 5 kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı aldı. Kanseri yenip, hem sağlığına kavuştu hem okulunu onur derecesiyle bitirdi.

Koç Üniversitesi’nde ’hücresel ve moleküler tıp’ alanında yüksek lisans yapan Cemre Uçaryılmaz, kanser hastalarına yönelik çalışmalar yapmaya başladı. Bir Genetikçinin Dünyası adlı blogu ile de tanınan Cemre, ABD’de doktora yapmaya da hak kazandı. Geçtiğimiz şubat ayında kanser hastalığı üçüncü kez nüksetti. 2021 yılı aralık ayında, sağlık sorunları sırasında hep yanında olan ve 2 kez kanseri onunla yendiğini ifade ettiği Umut Metin ile dünyaevine girmişti.

Haberin Devamı

Yeniden tedavi sürecine başlayan Cemre 10 Temmuz 2022'de hayatını kaybetti.

 

Yazarlar