Bilgi Rehberi Kira yardımı ne kadar 2022? Kentsel dönüşüm kira yardımı yükseliyor!

Kira yardımı ne kadar 2022? Kentsel dönüşüm kira yardımı yükseliyor!

18.08.2022 - 19:49 | Son Güncellenme:

Kira yardımı son dakika gelişmeleri bireylerin gündeminde bulunuyor. Rsikli yapıların dönüşümünde kira yardımı gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira yardımı ile ilgili açıklama yaptı. Peki kira yardımı ne kadar 2022?

Kira yardımı ne kadar 2022 Kentsel dönüşüm kira yardımı yükseliyor

Kira yardımı tuttarında artışa gidileceği açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kira yardımı açıklaması sonrasında son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki kira yardımı ne kadar olacak 2022?

Haberin Devamı

KİRA YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Riskli binaların yeniden inşa edilmesi halinde konut sahibine 400 bin liraya kadar kredi veriliyordu. Kredi faizinde de 400 baz puanlık indirim söz konusuydu. Bakan Kurum, kredi tutarının 600 bin liraya, kredi faiz desteğinin ise 600 baz puana yükseltileceğini söyledi. Riskli yapının dönüşümünde ayrıca 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Kira yardımı illere göre değişmekle birlikte 1.150 liraya kadar çıkıyordu. Kurum, 15 Eylül itibarıyla bu tutarda yüzde 30 artışa gidileceğini ve kira yardımının 1.500 liraya yükseleceğini söyledi. Kurum, belediyelere de yüzde 50’ye kadar faiz desteği verileceğini vurguladı. Bu desteklere ilave olarak, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen binalar, vergi ve harçlardan muaf. KDV ise yüzde 1.

Yazarlar