Bilgi Rehberi Sel yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır? 2022 Sel yardımı ne kadar? İşte sorgulama

Sel yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır? 2022 Sel yardımı ne kadar? İşte sorgulama

11.07.2022 - 18:07 | Son Güncellenme:

Şiddetli yağış sonrasında evi ve ya iş yeri olumsuz etkilenen vatandaşlara sel yardımı yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ise Sel yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır? Sel yardımı ne kadar? sorularına cevap aramaya başladı.

Sel yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır 2022 Sel yardımı ne kadar İşte sorgulama

Sel yardımı başvurusunda bulunmak isteyenler arayışa geçti. Selden olumsuz etkilenen ev ve ya iş yerleri için maddi yardım yapılacak yetkililer tarafından açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından duyurdu. Öte yandan Esenyurt'ta sel felaketinin ardından incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

SEL YARDIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREYE YAPILIR? SEL YARDIMI NE KADAR?

Bakan Yanık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İstanbul’da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3.000 TL nakdi yardım yapacağız.

Hanelerimizin nihai zararlarının tespitinden sonra bakanlık olarak hane desteklerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız.

Afetten etkilenen bölgelerde oluşturduğumuz kriz merkezlerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

BAKAN SOYLU: İLK ETAPTA 5'ER BİN LİRALIK YARDIM YAPILACAK

Öte yandan Esenyurt'ta sel felaketinin ardından incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, iş yerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek" dedi.