Telefon Kodu 212 Alan Kodu Nerenin? 0212 Telefon Kodu Nereye Ait?

212 Alan Kodu Nerenin? 0212 Telefon Kodu Nereye Ait?

04.03.2021 - 17:55 | Son Güncellenme:

Türkiye'de şehirler için farklı alan kodları bulunmaktadır. Bu alan kodlarını kullanmak suretiyle yapmak istediğiniz işlemi güvenli şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikte gelen aramalar üzerinden hangi şehir olduğunu anlamanız oldukça kolaydır. Peki, 212 alan kodu nerenin? 0212 alan kodu nereye ait? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

212 Alan Kodu Nerenin 0212 Telefon Kodu Nereye Ait

Özellikle bulunduğunuz şehrin dışından bir numara ile arama yapıldığında, alan kodu üzerinden aramanın hangi şehirden geldiğini anlayabilirsiniz. Diğer taraftan aramak istediğiniz şehir söz konusu olduğunda alan kodu ile beraber sabit numara üzerinden güvenli şekilde irtibat kurmanız mümkün.

Haberin Devamı

212 Nerenin Alan Kodu?
Türkiye'de en çok bilinen ve internet üzerinden araştırılan alan kodları arasında 212 geliyor. Televizyonlardan ya da pek çok farklı noktadan bu alan kodu ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Çünkü 212 ile karşılaştığınız zaman bu alan kodunun İstanbul'a ait olduğunu anlamanız mümkün. Daha detaylı açıklamak gerekirse İstanbul'un Avrupa yakasına ait olduğu söylenebilir. Bu alan kodunu kapsayan ilçelere rahatlıkla bağlantı kurabilirsiniz. Aynı zamanda gelen bir arama üzerinden İstanbul Avrupa Yakası'ndan aradığınızı anlamanız bu şekilde mümkün.

Yazarlar