Trafik Cezaları Ehliyetsiz Motosiklet Kullanma Cezası Ne Kadar? 2024 Ehliyetsiz Motor Sürmenin Cezası

Ehliyetsiz Motosiklet Kullanma Cezası Ne Kadar? 2024 Ehliyetsiz Motor Sürmenin Cezası

09.01.2024 - 12:32 | Son Güncellenme:

Ehliyetsiz araç kullanmak ve trafiğe çıkmak hem sürücü hem de diğer araç sahipleri için oldukça tehlikeli bir durumdur. Bu sebeple de hem binek araba hem de motosiklet sürücülerinin ehliyet kontrolleri disiplinli bir şekilde yapılmaktadır. Peki, ehliyetsiz motosiklet kullanma cezası ne kadar? 2024 ehliyetsiz motor sürmenin cezası nedir? Sizin için yeni dönemde ehliyetsiz motor sürme cezalarını detaylı şekilde hazırladık.

Ehliyetsiz Motosiklet Kullanma Cezası Ne Kadar 2024 Ehliyetsiz Motor Sürmenin Cezası

Ehliyetsiz motosiklet kullanma cezası e- devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Kişisel hesaplarda sürücü için belirlenen para cezalarına yer verilmektedir.

Haberin Devamı

Ehliyetsiz Motosiklet Kullanma Cezası Ne Kadar?

Ehliyetsiz motosiklet kullanma cezası her yıl farklı tutarlarda belirlenmektedir. Bu konuyla alakalı verilen ceza tutarları, sürücünün şartları göz önüne alınarak belirlenmektedir. Buna göre ehliyetsiz sürücünün motosikletin sahibi olması ya da olmaması trafik cezasını belirleyen temel unsurdur. Ayrıca ehliyeti olmasına rağmen, kontrol esnasında üzerinde taşımayan sürücülere de farklı cezalar yazılmaktadır.

2024 Ehliyetsiz Motor Sürmenin Cezası

Ehliyetsiz motosiklet sürme için verilen cezalarda sürücü, aracın sahibi değilse normal cezanın 2 kat fazlasını ödemektedir. Ayrıca bu durumda sürücünün yanı sıra, araç sahibine de trafik cezası yazılmaktadır. 2024 yılı için belirlenen ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezaları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Haberin Devamı

 - Motosiklet sahibinin ehliyetsiz araç kullanması: 9.733,50 TL

Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibine de tescil plakası üzerinden aynı
miktarda trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenir. 

Ehliyetsiz araç kullanırken yazılan trafik cezaları e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Kişiye yazılan cezanın erken ödenmesi durumunda, ceza üzerinden %25 değerinde indirim yapılmaktadır