Bilgi Rehberi YKS EK TERCİH SONUÇLARI sorgulama linki | 2022 YKS ek tercih sonuçları belli oldu mu, kim, hangi üniversiteye yerleşti?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI sorgulama linki | 2022 YKS ek tercih sonuçları belli oldu mu, kim, hangi üniversiteye yerleşti?

16.09.2022 - 07:02 | Son Güncellenme:

YKS ek tercih ile ilgili araştırmalar devam ediyor. YKS ek tercihte bulunan üniversite adayları hangi bölüm, hangi üniversiteye yerleştiğini bir an önce öğrenmek istiyor. ÖSYM tarafından alınan YKS ek tercih işlemlerinin sonuçları için bir gün belirlendi mi? 2022 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022-2023 Eğitim yılında üniversiteye gitmeyi hedefleyen adayların bilmesi gerekenler haberimizde...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI sorgulama linki | 2022 YKS ek tercih sonuçları belli oldu mu, kim, hangi üniversiteye yerleşti

YKS ek tercih işlemleri 7-13 Eylül 2022 tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yaptı. Daha sonrasında ise YKS ek tercih sonuçları için araştırmalara başladı. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 takviminde YKS ek tercih sonuçları tarihi var mı? Yeni eğitim - öğretim yılında üniversiteye başlamak isteyen adayların sabırsızlıkla beklediği sonuçlar için son durumu haberimize ekledik.

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin gelişme yaşandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH SONUÇLARI sorgulama linki | 2022 YKS ek tercih sonuçları belli oldu mu, kim, hangi üniversiteye yerleşti

YKS EK TERCİH İLE ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.