Bilgi Rehberi ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı: YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı: YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

18.07.2022 - 07:18 | Son Güncellenme:

YKS'nin TYT, AYT, YDT oturumlarına katılım sağlayan öğrenciler, başarı puanlarını öğrenmek istiyor. ÖSYM YKS sonuçlarını erken açıkladı. 20 Haziran'da açıklanması beklenen sonuçlar az önce erişime açıldı. İşte YKS sonuçları sorgulama ekranı.

ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı: YKS sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde tamamlanan YKS için sonuç araştırması hız kesmiyor. Heyecanlı bekleyiş sona erdi. YKS sonuçları açıklandı. İşte sorgulama ekranı.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

18 - 19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 07.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA NEREDEN YAPILIR?

YKS sonuçları sorgulama işlemi ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sorgulanacak.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.