Emlak Bungalov ev maliyeti ne kadar? (2021) Ahşap bungalov ev yaptırma maliyeti

Bungalov ev maliyeti ne kadar? (2021) Ahşap bungalov ev yaptırma maliyeti

25.08.2021 - 09:36 | Son Güncellenme:

Son yıllarda giderek popülerleşen bungalov evler yapım kolaylığı ile de öne çıkıyor. Geleneksel yapılara nazaran daha uygun fiyatlı olan ahşap bungalov ev yaptırma maliyetlerini sizin için araştırdık.

Bungalov ev maliyeti ne kadar (2021) Ahşap bungalov ev yaptırma maliyeti

Doğanın içinde konaklama deneyimi yaşamak isteyenler, şehir gürültüsünden kaçarak yakın bir noktada hafta sonu keyfi tatmayı planlayanlar bungalov ev yaptırmakla ilgileniyor. Hem çocuklu ailelerin, çocuksuz evli çiftlerin ya da bekarların ilgisini çeken bungalov evler, samimi bir atmosfer sunuyor.

Haberin Devamı

Bungalov ev maliyetleri nasıl hesaplanır?

Bungalov evlerin maliyetleri kullanılan malzemeye göre değişiyor. Farklı ağaç türlerinden yapılabilen ahşap bungalov evlerin bu nitelikleri fiyatlara yansıyor. Ülkemizde genellikle bungalov evlerin fiyatları metrekare başına 2000 ila 5000 TL arasında değişiyor.

Buna göre, 40 metrekare bir bungalov ev 80 bin ila 200 bin TL arasında hesaplanıyor.

Günümüzde gerek farklı bir deneyim sunması, gerekse düşük maliyetli olması bakımından oturumluk ev olarak da bungalov ev tercih edilmeye başlamıştır.

Ahşap ve betonarme evler arasındaki fiyat farkı

Bir daire almak yerine iki katlı bir ahşap eve sahip olmak ister misiniz? Aslında bungalov evlerle ilgilenenler kendilerine bu soruyu sorduktan sonra “Evet” yanıtını verenlerden oluşuyor. Günümüzde bir daire fiyatına genişçe müstakil bir ahşap bungalov ev edinmek mümkün. Üstelik bungalov evler prefabrik statüsünde oldukları için konumlandıracağınız yer bakımından da daha özgür oluyorsunuz. Güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğiniz doğaya yakın bir alan seçebilir ve aileniz için yeni bir yaşam inşa edebilirsiniz. Ancak bungalov evlerin bakım maliyetlerini de unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

Ahşap evlerin bakımı

Ahşap sağlıklı, dayanıklı ve doğal bir malzemedir. Düzenli bakım yapılırsa uzun ömürlü olabilir. Bungalov evlerin profesyonel yardım alarak düzenli kontrol edilmeleri ve bakım yapılmaları önemlidir. Ahşap üzerinde oluşan küf ve toz katmanları sağlık açısından sorun yaratabileceği için yıllık bakımla mantar, böcek ve bu tür oluşumlardan arındırılmalıdır. Ayrıca özel boyalar ve malzemelerle koruma altına alınan ahşap evlerin dayanıklılığı artmaktadır.