Püf Noktaları Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Son Güncellenme:

.

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Genellikle hafta sonları yapılan temizlik, uzun saatler sürdüğünde ertesi günü de dinlenerek geçirmek zorunda kalır ve kendinize hiç vakit ayıramadan hafta içinin telaşına kapılırsınız. Bahar temizliği ya da dip köşe ev temizliği dışındaki haftalık rutin temizlikler için tüm gününüzü harcamak yerine hızlı ve pratik temizlik yapmanızı sağlayacak püf noktalarını öğrenerek kısa sürede işinizi bitirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı temizliğin ilk kuralı düzenli olmak

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Ev temizliğine saatler harcayıp eşyalar arasında kaybolmak istemiyorsanız düzen kavramını yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Düzenden kastedilenin muntazam çekmece içleri, sergi salonu gibi oturma odaları olmadığını bilmelisiniz. Bu herkesin sahip olmaktan ve görmekten hoşlanacağı bir ev hali değildir. Ama karmaşık ve aradığınız hiçbir şeyi bulamadığınız bir evin temizliği de çok zor olacağı için kendinize göre bir düzen oluşturmalısınız.

Az eşya az iş anlamına gelir

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Evi düzenli tutmak için kullanmadığınız eski eşyaları ve giysileri atarak ya da bağışlayarak ilk adımı atabilirsiniz. Evdeki gereksiz eşyalardan kurtulmak için temizlik gününü beklemeyin. Bu iş tahmin ettiğinizden daha fazla zaman alacağından birkaç günü sadece ayıklama işine ayırabilirsiniz. Ne kadar az eşyanız varsa düzen oluşturmak ve evi temizlemek o kadar kolay olur.

Haberin Devamı

Erteleme alışkanlığından vazgeçin

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Düzenli ve temiz evlerin sırrı, içinde yaşayanların erteleme gibi kötü bir alışkanlıklarının olmamasıdır. Elinizin altındaki kazağı sandalyeye atmak yerine dolaba kaldırabilirseniz, kirlenen bardağı tezgaha bırakmaktansa bulaşık makinesine koyabilirseniz, çıkardığınız giysileri bekletmeden sepete atabilirseniz temizlik için birkaç saat ayırmanız yeterli olur. Temizliği haftalık olarak yaptığınız takdirde asla uzun saatler harcamanıza gerek kalmaz. Her zaman planlı olmak ve o plana sadık kalmak zor olacağı için temizlik gününü kaçırabilirsiniz. Böyle zamanlarda bir sonraki haftaya bırakmak yerine, zaman yaratabildiğiniz ilk an temizliği yapmaya çalışın. Böylece 2 haftalık temizlik yapmak zorunda kalmayacak, kendinize ve sevdiklerinize ayıracağınız vakitlerden çalmamış olacaksınız.

Etkili ve pratik temizlik için yüksek performanslı ürünler kullanın

Daha Hızlı Temizlik Yapabilmeniz İçin 4 Tüyo

Hızlı temizliğin püf noktalarından biri de kullandığınız temizlik araçlarının yüksek performanslı ve pratik kullanımlı ürünler olmasıdır. Eğer elektrikli süpürge ile evinizi süpürdükten sonra yerleri sildiğiniz su kararıyorsa yeni bir süpürge almanın vakti gelmiş demektir. Tozu iyi hapsetmeyen, çekiş gücü düşük, kullanımı zor süpürgeler fazladan zaman harcamanıza sebep olur. Aynı şekilde kaliteli deterjan ve temizlik bezleri, ergonomik temizlik yardımcıları kullanmak hem temizliğin süresini kısaltır hem de evin daha geç kirlenmesini sağlar.