Dekorasyon 2021- 2022 Mutfak dekorasyon trendleri

2021- 2022 Mutfak dekorasyon trendleri

01.09.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Evimizin en renkli, en hareketli ve bereketli köşesi mutfaklarımızda 2021-2022 dekorasyon trendleri neler? Merak ettik ve İç Mimar Zeynep Eyüboğlu’na sorduk… Siz de merak ediyorsanız, ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz.

2021- 2022 Mutfak dekorasyon trendleri

 Giderek yaygınlaşan evden çalışma düzeni, mutfakları mutfak olmanın çok ötesine taşıdı. Mutfaklar hem çalışma alanı, hem aile bireylerinin toplanma, hem de bireysel olarak vakit geçirme alanı olmaya başladı. Hal böyle olunca, mutfak dekorasyonları da dünya çapında gelişti, çeşitlendi.

Haberin Devamı

2021-2022 mutfak dekorasyonlarına baktığımız zaman, fonksiyonellik ve kişisellik öne çıkıyor. Salonun içerisinde yer alan açık mutfaklarda, harika adalar tasarlanarak bu işlevi yerine getiriyor. Bu adaların üzeri ailenin bir araya geldiği yerler, ödevlerin yapıldığı yerler ya da çalışma alanı haline gelebiliyor. Adaların tasarımında çekmece ve dolaplara da yer vererek bu işlevler sırasında ihtiyaç duyacağınız kişisel eşyalarınızı saklayabilirsiniz.

İç mimar Zeynep Eyüboğlu’na göre, ahşap tonları tercih edilebilir. 2021-2022 trendlerinde hibrit boyalarla elde edilen motiflerden de yararlanılıyor. Ancak Eyüboğlu’nun bir uyarısı var, mutfaklarımızda iki renkten fazla kullanılmasını çok fazla önermiyor. Zira mutfaklarımız, elektrikli aletler, baharatlar, fincanlar, buzdolaplarında mıknatıslar, erzaklar vs. ile zaten oldukça yoğun ve renkli alanlar… İstenildiği kadar dolapların içine konulmaya çalışılsın, sık kullanıldıkları için tezgahın üzerinde de aletler ve malzemeler bırakılabiliyor. Daha fazla gözü yormamak adına mutfak dekorasyonunda en fazla 2 ya da 3 renk öneriliyor.

Haberin Devamı

Beyaz ve ahşap renklerine alternatif arayanlar tezgah ve zeminlerde farklı renkler kullanılabilir. Antrasit veya lacivert tercih ediliyor. İç mimar Zeynep Eyüboğlu, ahşabın doğru uygulama ve malzemeyle mutfakta rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyor. Aklirik boyalar da mutfaklarda kendilerine geniş yer bulmaya başladı. Her yere uygulanabildikleri için mutfaklarda da sık sık tercih ediliyor. Bu boyalardaki renk skalasının da geniş olması ve karıştırarak yeni renkler elde edilmesi yelpazeyi daha da genişletiyor. Bu boyalarla çok profesyonel olmaya gerek kalmaksızın renklendirme yapabiliyoruz. Ancak çok fazla renge boğmamak noktasında da uyarı yapılıyor.

Öte yandan duvar kağıtları yeniden parlayan yıldız olmaya başladı. Mutfaklarda kolay silinebilen, neme dayanıklı duvar kağıtları tercih edilebilir.