Dekorasyon Bir çocuk odası için doğru masayı nasıl seçersiniz?

Bir çocuk odası için doğru masayı nasıl seçersiniz?

07.09.2021 - 10:35 | Son Güncellenme:

Okullar açılıyor. Artık çocuğunuz evde ders çalışacak, etkinlik yapacak bir masaya ihtiyaç duyacak. Peki onun hem keyifle vakit geçirmesini sağlayacak, hem de verimli çalışmasına yardımcı olacak bir ortamı nasıl kurarsınız?

Bir çocuk odası için doğru masayı nasıl seçersiniz

 

 

İlk olarak, masa çocuğun boyutuna göre uyarlanmalıdır, bu nedenle satın alma sırasındaki yaşı önemlidir.

Haberin Devamı

On yaşın altındaki çocuklar için, herhangi bir alet gerektirmeyen, bir tezgah ve saklama alanı olan, kalemleri ve kurşun kalemleri ve ilk defterlerini alabilecekleri klasik bir masa modelini tercih edin.

Çocuğunuz ortaokuldaysa, yeni teknolojiler artık çocuğunuzun eğitiminin ayrılmaz bir parçası olduğundan, bilgisayar masası olarak da kullanılabilen bir sıra deneyin.

Giderek artan bir şekilde, çocuk odası büyük bir yatakla donatılıyor ve bu da geriye kalan alanda sadece küçük bir çalışma masasına izin veriyor. Bu durumda genişliği 50 cm’yi geçmeyen sade bir çekmece modeli benimsemenizi öneririz. Bazıları ölçeklenebilir ve çocuğunuzun boyutuna uyarlanabilir.

Tekerlekli masa, minikler için zevklidir çünkü ruh hallerine göre istedikleri gibi hareket ettirebilirler, onunla oyun oynayabilirler.

Haberin Devamı

Bir çocuk odası için herhangi bir model ile birleştirilebilen bir masanın uzunluğu, 80 ila 120 cm arasında değişir. Bu ebatta tercih ederseniz, ona bir dolap veya kütüphane eklemeniz kolay olacaktır.

Malzeme seçimi nasıl olmalı?

Bir çocuk odası masası tasarımında ahşap, sıcaklığı nedeniyle güçlü bir etki sağlar. Hem güçlü hem de bakımı kolay bir malzeme isterseniz lamine veya lake levha daha uygundur.

Çocuğunuzun görsel rahatlığını da göz önünde bulundurun: Masanın verdiği renklerin ve çocuk odasının diğer unsurlarının uyumuna önem verin.

Çocuk odalarındaki masalar için kesin güvenlik standartlarının yürürlükte olduğunu bilin, olağan kontrolleri yapmaktan çekinmeyin! Ve satıcıdan tavsiye isteyin.