Emlak Dünyanın dört bir yanında farklı evlerde yaşam

Dünyanın dört bir yanında farklı evlerde yaşam

25.03.2021 - 09:59 | Son Güncellenme:

Artık dünyanın dört bir köşesinde farklı evlerde bedava yaşamak için bir yol var. Özellikle seyahat sever, maceraperest gençlere yönelik web siteleri sayesinde, ev sahibi evde yokken onun ev işlerini yapmak, bahçe bakımını ya da hayvan bakımını üstlenmek yoluyla ücretsiz konaklama mümkün. Bu uygulamanın adı: Housesitting.

Dünyanın dört bir yanında farklı evlerde yaşam

Dünyayı gezmek gibi bir hayaliniz var mı? O zaman bu yazımız tam size göre…

Haberin Devamı

Bunu bedava gerçekleştirmenin bir yolu var… Koronavirüs salgınından korunarak, gerekli kurallara uyarak biraz kısıtlı da olsa dünyanın farklı yerlerinde ücretsiz konaklayabilirsiniz.

Bu hayalinizi gerçekleştirmek için önce kendinize bir ev seçmeniz, sonra da evin bakımını, rutin işlerini, bahçe bakımını yapmak ya da evdeki hayvanı besleyip evin güvenliğini sağlamak gibi görevleri yerine getirmeniz gerekiyor. Evin sahibi evde yokken ihtiyaç duyduğu bu işleri yoluna koyacağınızdan eminseniz, çeşitli sitelerden başvuru yapabilirsiniz.

Luxury Housesitting, Trusted Housesitters, Nomador, Mind My House ve Housecarers gibi popüler siteler sayesinde önce tarih belirleyin ve o tarihlerde müsait olan ve konaklamak isteyeceğiniz bir ev bulun. Ardından o evde kalmak için yerine getirmeniz gereken görevleri tartın. Ev bakıcılığı olarak adlandırılan görevler arasında, güvenlik ve temizliğin sağlanması, çiçeklerin sulanması, hayvanların beslenmesi ve gezdirilmesi, rutin işlerin aksatılmaması gibi işler yer alıyor. Bu sitelerde profil oluşturarak ev sahipleriyle iletişim kurabilirsiniz. Onların sizden beklentilerini iyice anladıktan sonra projenizi hayata geçirebilirsiniz.