Emlak Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

17.05.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Dünyanın en yüksek binaları kuşkusuz şehir manzaralarına da en çok hakim olan binalardır. Dünyanın pek çok şehrinde, en yüksek gökdeleni inşa etmek için bir rekabet söz konusu. İşte dünyanın en yüksek beş binası…

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

Lotte Dünya Kulesi (554,5 metre)

Haberin Devamı

Güney Kore, Seul’deki Lotte Dünya Kulesi, dünyanın en yüksek beşinci gökdelenidir. Fener şeklindeki bu binanın inşaatına 2011 yılında başlanmış ve 2015 yılında tamamlanmıştır. Kule, yerden 123 kat ve yer altında 6 kattan oluşmaktadır. Binanın dışı LED ışıklarla kaplıdır. Bu binanın belki de en etkileyici özelliklerinden biri, bir tür üst düzey eğlence merkezi olan Seoul Sky’dır.  Lotte Dünya Kulesi’nin LED ışıkları gökkuşağının tüm renklerini alabilir ve çatıdan düzenli olarak muhteşem bir havai fişek gösterisi başlatılır. Orada sürekli yaşamak mı yoksa bir süre kalmak mı istiyorsun? Her ikisi de mümkün, binada bir otel ve bir apartman bloğu var. Burada ayrıca alışveriş merkezi ve gösteri salonu da mevcut.

Haberin Devamı

Ping An Finans Merkezi (559 metre)

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

Shenzen, Çin’in en tanınmış ekonomi merkezlerinden biridir ve yaklaşık altı yüz metre yüksekliğinde bir gökdelen de içerir. Ping An Finans Merkezi Kulesi, 2010 ve 2017 yılları arasında inşa edildi. Mimarlık firması Kohn Pederson Fox 115 katı inşa etmek için yaklaşık 1,5 milyar dolar harcadı.

Abraj Al Bait (601 metre)

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

(Foto: ArrivalGuides.com)

Mekke’de dünyanın en yüksek üçüncü gökdelenini bulabilirsiniz. Abraj Al Bait (“Evin Kuleleri”) 2004 ve 2011 yılları arasında inşa edilmiştir. Kabe’ye çok yakın olduğu için bu kompleks, her yıl burayı ziyaret eden Müslümanların ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır.

Şanghay Kulesi (632 metre)

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

Şangay Kulesi, dünyanın en yüksek gözlem platformuna sahip kuledir. Gökdelenin yer üstünde 128, bodrumda ise beş katı vardır. Aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörlerinin de sahibidir. Dünyanın ikinci en yüksek binasının tepesine saniyede 20,5 metre kat ederek çıkabilirsiniz.

Dünyanın en yüksek ikinci kulesine imza atan mimarlık firması Gensler Architects’tir. Üst üste duran ve cam bir cepheyle çevrili dokuz silindirik bina yukarı doğru spiral şeklinde şekillenmektedir. Binada yer alan dokuz iç mekanda bir atriyum, bahçe, kafeler, restoranlar ve dükkanlar bulunmaktadır.

Dış cephedeki camların özelliği iki katmandan oluşmasıdır. Çift katman sayesinde, ısı emilimi zaten mevcuttur ve bu nedenle kule tamamen şeffaftır, mimari bir mücevher olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın en yüksek oteli Shanghai Tower J-Hotel de bu binanın 84. ve 110. katları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Burç Halife (828 metre)

Dünyanın en yüksek 5 gökdeleni

Dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burç Halife Dubai’de bulunuyor. Listedeki ikinci en yüksek kuleden yaklaşık 150 metre uzun olan bu kule, rakiplerinden açık ara öndedir. Burç Halife, 2004 ve 2009 yılları arasında inşa edilmiştir.  163 kattan oluşan kulenin yüksekliği  kolay kolay aşılacak gibi durmuyor.