Dekorasyon Efsane filmler bu evlerde çekildi

Efsane filmler bu evlerde çekildi

Son Güncellenme:

İşte zihnimizde yer eden ve bizim için unutulmaz olan filmler bu evlerde çekildi.

Efsane filmler bu evlerde çekildi


Muammer Karaca'nın Yeşilyurt'taki duvarlarında göçmen kuşu kabartmaları olan, büyük ahşap merdivenli köşkü filmlerde oldukça sık rastaldığımız evlerden.

Haberin Devamı

Bu köşkün yerinde artık Karaca Apartmanı yükseliyor. Köşk yıllar önce yıkıldı. Ancak Türkan Şoray'ın başrolünü oynadığı 'Ayrılsakta Beraberiz' gibi pek çok film yıllardır insanları duygulandırmaya devam ediyor.

Ortaköy'deki Suat Sadıkoğlu Yalısı da 3 katlı tarihi bir yalı ve birçok Türk filmine ev sahipliği yaptı bugüne kadar.

Ediz Hun, Türkan Şoray, Filiz Akın gibi çok sayıda sanatçıyı konuk eden yalı, Boğaziçi Köprüsü'nün ayaklarının altında kaldı. Köprü inşaatı sırasında yıkılan yalıda, Mehmet Dinler'in yönettiği 'Sonbahar Rüzgarları', Ediz Hun, Kadir İnanır ve Filiz Akın'ın rol aldığı Muzaffer Aslan'ın yönettiği 'Ankara Ekspresi' gibi çok sayıda film çekildi.

Büyük Tarabya Oteli de birçok Türk filmine sahne olmuştur.

Haberin Devamı

Beykoz'daki aşıklar Ağacının altı kavuşma sahnelerinin vazgeçilmez alanlarındandı.

Gövdeleri ayrı dalları birleşen ağaç, o zamanlar büyük bir korunun içindeydi. Bugün ise ağacın içinde bulunduğu koru oldukça küçüldü. Yakınından sahil yolu geçti. Ağaçların yerini apartmanlar aldı.

Kanlıca'daki İkiz Yalı'nın sahibi Erdoğan Ataman, Yeşilçam'ın hizmetine açmıştı evini. 1960 yılında modern mimarisi ile çok ilgi çekiciydi ve Ediz Hun, Yılmaz Güney, Filiz Akın, Tarık Akan, Türkan Şoray'ın rol aldığı yaklaşık 150 Türk filminin mekânı oldu.

Beylerbeyi'ndeki Lazların Köşkü hepimiz için oldukça tanıdık.

Kalabalık aile filmlerinin vazgeçilmez mekanı Güllü Köşk, çok uzun süren terk edilmişliğin ardından restore edildi ve üzerinde 'Satılık' tabelasıyla ayakta... Köşkün eskiden çok geniş olan bahçesineyse üç tane apartman sığdırılmış.

Şabanoğlu Şaban filminin çekildiği Yeşilköy'deki köşk.

Sizin için efsane olacak evi mi arıyorsunuz?

13