Gayrimenkul Haberleri Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu?

Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu?

Son Güncellenme:

.

Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu

Kazanç sahipleri, birikimleriyle her daim en akıllıca yatırımı yapmaya çalışır.Milliyetemlak.com verilerine göre parasını değerlendirmek isteyenlerin "Döviz mi gayrimenkul mü daha doğru bir yatırım olur?" sorusuna yanıt bulmadan önce doğru zamanda doğru hamleler yapması daha doğru bir adım olur.

Yastık altındaki biriktimleri ya da gelirleri en kazançlı şekilde değerlendirmek için öncelikle döviz ve gayrimenkul piyasalarının durumunu araştırmak gerekir. Parasını katlamak isteyip riske girmeye de hazır olanlar bulunabileceği gibi parasının hiçbir kuruşunu kaybetmeden güvenli bir yatırıma kanalize etmek isteyenler de çıkabilir. Her iki piyasanın da artılarını ve eksilerini değerlendirip ona göre bir yatırıma yönelmek gerekir.

Riskler göz önünde bulundurulmalı

Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu

Döviz piyasası; ekonomik, sosyal ve siyasal krizler karşısında son derece hassastır. Mesela birikimini dolara yatıracakların para piyasalarındaki iniş-çıkışları da göz önünde bulundurması gerekir. Paranızı doların yükseldiği bir dönemde bekletmek daha uygundur. Doların sabit seyrettiği ancak piyasaların gergin olduğu dönemde ise yine hamle yapmamak gerekir. "Döviz mi gayrimenkul mu?" diye hala kararsızsanız yakın dönem piyasa hareketlerini de incelemeniz doğru olur. Milliyetemlak.com verilerine göre 2017'nin ilk 6 ayında gerçekleşen dolardaki yükselişin beklenenden uzun sürmesinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattığını hatırlatmak faydalı olur. Dövizin düşük seyrettiği dönemleri değerlendirip döviz alanlar, parasını tekrar Türk lirasına çevirmek istediklerinde düşük seyrin uzun sürebileceği riskini de göz önünde bulundurmalıdır.

Konut alımı düzenli gelir yaratır

Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu

Tüketicilerin yatırımları yaparken tüm değişkenleri değerlendirmesi gerekir. Yatırımcılar gelir durumuna göre hareket ederse daha az riske girer. Risklerden korkan ve en kısa zamanda parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul daha az sürprizlere açık ve doğru bir seçim olur. Dövize yatırılmış bir birikim her zaman harcanmaya hazır bir kaynak olarak görüldüğünden birikiminizi ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanıp eritebilirsiniz. Ayrıca gayrimenkule yatırılmış bir kazanç, satın alınan konut kiraya verilirse düzenli bir gelire dönüşür. Döviziniz için vadeli bir hesap açabilirsiniz elbette ancak dövizde düşüş yaşanırsa yine paranızın değeri de düşecektir.

Kredi çekmek için en uygun dönem

Hangisi Daha Çok Kazandırır: Döviz Mi Gayrimenkul Mu

Konut satın almaya karar verdikten sonra emlak piyasasının durumunu da iyice bir araştırmak gerekiyor. Piyasanın durgun olduğu dönemler bankaların faizleri düşüyor. Konut almak için bankadan kredi çekmeyi düşünenlerin piyasanın durgun olduğu dönemi değerlendirmeleri doğru olur. Tabi risk almaktan korkuyorsanız dövizin yükselmesi tehdidine karşı krediyi Türk lirası ile çekmeniz gerekiyor. Ayrıca parasını piyasanın durgun olduğu bir dönem gayrimenkule yatıracakların bir avantajı da o dönemlerde konut fiyatlarının düşmesidir. Alım gücünün azaldığı dönemler birikmiş parası olanlar için konut alımı çok karlı bir yatırım olur. Konutu alacağınız evin merkezi yerlere, metroya, alışveriş merkezlerine yakın olması da önemlidir. Gayrimenkul fiyatlarının düştüğü bu dönemler, merkezi semtlerde konut almak sizi çok zorlamayacaktır.