Gayrimenkul Haberleri İzmir'de Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

İzmir'de Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

Son Güncellenme:

.

İzmirde Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

Ege’nin incisi olan İzmir, gayrimenkul yatırımları açısından da son derece önemli bir kent. İzmir’de arsa yatırımı yapılacak bölgeler bazında inceleme yapıldığında, İstanbul-İzmir otoyol projesinin yatırım yapılacak bölgelere yön vermesi bekleniyor. Emlak piyasasını daha da canlandırması öngörülen söz konusu projenin bitmesi ile birlikte arsaların da değer kazanacağı söyleniyor. Uzun vadede arsa yatırımı düşünenlere ise uzmanların çağrısı, Bornova’nın köyleri, Torbalı ve çevresi ve Çeşme’nin köyleri en gözde ilçeler olarak görülüyor.

Haberin Devamı

İzmir’in vazgeçilmez yatırım merkezleri nereler?

İzmirde Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

Çamdibi, Bornova, Urla, Balçova, Güzelşehir, Mavişehir ve Torbalı ilçelerinin değer kazanması olası görülüyor. Söz konusu ilçeler, şimdiden yatırımcılara göz kırpıyor. Gerek otoban bağlantıları, gerekse yeni pek çok AVM projelerinin hayata geçmesi ile birlikte arsa değerlerinin artacağı uzmanlar tarafından bildiriliyor. İstanbul-İzmir arası mesafeyi kısaltacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, yatırımcıları arsa arayışına itiyor. İzmir’de arsa yatırımı yapılacak bölgeler içerisinde özellikle de Harmandalı ve Ulukent bölgeleri dikkat çekiyor. Bunun en önemli sebebi ise, bu bölgelerde konut projelerinin hızla hayata geçirilmeye başlanması. Bu durum da bölgedeki arsaların değer kazanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Her açıdan karlı arsa yatırım yeri Harmandalı

İzmirde Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

Yatırım uzmanlarına göre, yeni açılan bölgelere yatırım yapmak her zaman daha fazla kazandırıyor. Bu bölgelerin başında da Harmandalı geliyor. Özellikle de yeni bir devlet hastanesinin yapılacak olması, üniversitelerin bu bölgede yer alması, arsa yatırımını cazip kılıyor. Ulaşım ağının merkezinde bulunması ve amortisman süresinin kısa olması da göz önüne alındığında her iki bölge, yatırımcıların gözdesi olmaya aday görünüyor. Gediz ve Katipçelebi üniversitelerini bünyesinde barındıran Harmandalı, 1+1, 2+1 konut projelerinin en yoğun hayata geçtiği bölge. Bu durum da İzmir’de arsa yatırımı yapılacak bölgeler sıralamasında Harmandalı’nı listeye yazdırıyor.

Ulukent geleceğin parlayan yıldızı olacak

İzmirde Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler

Gayrimenkul danışmanlarının bir diğer gözde ilçesi ise Ulukent. Gelecek 5 yıl içerisinde İzmir’in en gözde ve yıldızı parlayan ilçesi olarak görülen Ulukent’te, şimdiden arsa fiyatlarının değer kazanmaya başladığı görülüyor. İzmir’in birçok bölgesinde arsa metrekare değerlerinin oldukça yüksek olması ve Ulukent’in daha makul fiyatlarda seyretmesi, yatırımcılar için ilçeyi daha cazip hale getiren faktörlerin başında geliyor. Diğer taraftan nüfus yoğunluğu, alt yapıda güçlü yatırımlar, yerel yönetimlerin başarılı çalışmaları ve iş kollarının artış göstermesi de Ulukent’in geleceğe göz kırptığını gösteriyor. Metro hattı ve çevre yolu bağlantıları ile Ulukent, İzmir’de arsa yatırımı yapılacak bölgeler içerisinde yerini alıyor. Diğer arsa yatırımı yapılabilecek bölgelere ilişkin bilgiye ise

Haberin Devamı
Arsa Yatırımı Yapılabilecek Bölgeler - 2017

linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.